Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

BBC Radio 4 за британците, живеещи в България

2015-07-27   |  www.bbc.co.uk and junipertv.co.uk

Предаването „Brits Abroad“ по английското национално радио BBC Radio 4 на 24 юли 2015 бе посветено на България и как британците се местят да живеят в нашата страна, променяйки облика на българската провинция. Вижте какво споделиха изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES и участниците в предаването:

Safraz Manzoor се среща с британците, живеещи в България, за да чуе техните истории. Той говори с британските пенсионери, които са се преместили в български села, за да водят по-добър живот със своите британски пенсии. Те могат да си купят къща на цена по-ниска от стойността на кола втора употреба, тъй като по-младите българи изоставят домовете си в търсене на възможности в големите градове и други държави като Великобритания.

Safraz Manzoor интервюира и Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES - най-голямата компания за недвижими имоти в България. Полина Стойкова коментира: “60% от селските имоти са продадени на британци. С техните пенсии те могат да си позволят всичко, от което се нуждаят. В българските села всяко семейство отглежда зеленчуци и кокошки, сред тишина и спокойствие, като отпреди петдесет години. Времето сякаш е спряло. Хората много се радват на британците, идващи в България. Те винаги са готови да им помогнат."

Въпреки факта, че животът е труден за българите, те приветстват британците, признавайки ползите за селския живот и местната икономика, които носят новодошлите чужденци. Пенсионираните британците също имат полза от взаимното здравеопазването и когато Сали Рикард е диагностицирана с рак на гърдата цялото й лечението е безплатно, без списъци с чакащи.

В заключение Safraz Manzoor казва: "Докато изготвяхме тези предавания бях поразен от паралела между емигрантите, които идват във Великобритания и британците, които напускат своята страна. Всички те се местят в търсене на по-добър живот, поради икономически причини, любов или нови възможности. Може би най-важният урок, който научаваме от историите на британците в чужбина е, че никой не може да бъде обвиняван и критикуван за това, че иска да живее по-добър живот."

Чуйте цялото предаване тук

Разгледайте нашите имоти в района на Велико Търново

Разгледайте всички селски имоти в България


  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване