Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

TV7: Раздвижване на пазара за имоти

2014-05-15   |  TV7, 14.05.2014

В репортаж за това какво се случва на пазара на имоти в София, TV7 потърси мнението на Оперативния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

От началото на годината има раздвижване на пазара на имоти. Все повече хора, които досега са изчаквали заради задържането на цените, са решили, че моментът за нов дом е настъпил. Най-предприемчиви са семейните двойки.

"Младите семейства търсят апартамент с две спални и дори с три, за да имат повече пространство и комфорт на обитаване. Предимно търсят ново строителство в развиващи се квартали с добра инфраструктура, като южните квартали на столицата, също така в Младост, който винаги е бил хит, както и в квартал Витоша, където напоследък започват да се случват повече сделки", съобщи Полина Стойкова.

Дали българинът е забогатял или не, брокерите не могат да кажат, но има тенденция все повече жилища да се купуват с 50-60% собствени средства, а остатъкът се взема на кредит. В кризата собственото финансиране не надхвърляше 10-20 на сто.

"Най-апетитни са имотите с цени в рамките на 600-700 евро на кв.м., като за двустайни апартаменти се отделят бюджети до 50 000 евро, за тристайни и четиристайни апартаменти – 80 000-100 000 евро. Напоследък има съживяване и във високия ценови сегмент, където се сключват сделки с имоти над 100 000 евро", казва Полина Стойкова.

Средната сума за кредит за имот към момента е 26 хил. евро. Профилът на купувача е мъж около 35 години, с доход около 2 хил. лв., стабилна работа и семеен.

Вижте най-новите ни обяви от София

Гледайте репортажа, излъчен в новините по TV7.



  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване