Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

TV7: Българи купуват имоти за почивка в Гърция

2015-07-20   |  TV7, 19.07.2015

Телевизия TV7 потърси мнението на Изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова и главния брокер на компанията за Гърция Никола Чолаков в репортаж за покупките на имоти в Гърция.

Кризата в Гърция и очакването за спад на цените на имотите в южната ни съседка активизира търсенето на апартаменти и къщи в популярните сред българите курорти. Повечето наши сънародници търсят имот за ваканцията си, като задължителното условие е да има изглед към морето или дори да е на първа линия.

Интересът към покупка на имоти в Гърция започна още през 2007 година, като най-много българи са собственици на имоти на полуостров Касандра на Халкидики. Предпочитани са селищата, разположени във вътрешната част на полуострова, която гледа към втория ръкав.

През последните години нараства интересът и към п-ов Ситония и ваканционните селища Никити, Вурвуру, Неос Мармарас. Увеличават се и българските туристи, които посещават селищата преди полуостров Касандра, а също и Кавала, района около Аспровалта, Врасна и Ставрос.

Търсят се апартаменти и къщи с цена от 40 хил. до 250 хил. евро, но има и богати наши сънародници, готови да дадат и над 1 млн. евро, отбелязват брокерите. Цената на квадратен метър е от 1300 до 2000 евро, което е съпоставимо с имотите на първа линия в добрите български курорти.

В последните години цените на ваканционните имоти намаляват, но брокерите не очакват срив заради кризата, защото и търсенето е голямо. За миналата година средното намаление е 8%, а от началото на тази година - с около 4 на сто. А повечето българи са склонни и да търсят допълнителен доход от имота си.

Апартамент или къща до плажа се отдава под наем за 100-150 евро на вечер, а самостоятелна къща за няколко семейства - за около 300 евро. За покупка на имот в Гърция е необходимо да си извадите данъчен номер. Разходите по сделката са около 10-12% от продажната цена.

Гледайте репортажа, излъчен по TV7.



Вижте нашите оферти от Гърция

Ръководсто за покупка в Гърция - изпратете запитване

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване