Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Българите продължават да купуват имоти в Гърция

2015-07-22   |  www.capital.bg

Интересът на българите за покупка на имоти в Гърция продължава да расте, като най-голям е към полуостровите на Халкидики. Цените на гръцките имоти са спаднали с 8% през 2014 г. спрямо предходната, а намалението за първото тримесечие на 2015 г. е било малко под 4%. Цялостният спад на от 2008 г. насам по официални данни е 40%. Търсенето на наемния пазар в Гърция от българи в момента също е активно, като повечето къщи по морето вече са заети. Това показва анализ за имотите в Гърция на агенцията Bulgarian Properties.

Според него гръцкият имотен пазар става все по-интересен заради достъпните цени и възможностите за добри сделки, като традиционно е привлекателен за купувачи с различни финансови възможности. Българите имат интерес заради близостта и бързия достъп с автомобил от България, природата, приятния климат и дългия летен сезон, чистите плажове и води, както и достъпните цени.

Като цяло туристите се ориентират към полуостров Касандра на Халкидики, особено към селищата във вътрешната част на полуострова. Наблюдава се нарастване на интереса и към полуостров Ситония и селищата Никити, Вурвуру, Неос Мармарас, както и към селища около Кавала, Аспровалта, Врасна и Ставрос. Купувачите търсят най-много редови къщи, но също и апартаменти, като задължително се търси имотът да е на пешеходно разстояние от морето и плажа, близо до магазини и ресторанти и по възможност с гледка към морето.

Активно е търсенето и на наемния пазар в Гърция, като българите предпочитат да наемат къща за между 100 и 150 евро на нощ с две или три спални, като разходите може да се поделят между приятели или семейство. От Bulgarian Properties посочват, че минималният срок, за който се отдават курортните имоти на Халкидики, е една седмица.

Вижте нашите оферти от Гърция

Ръководсто за покупка в Гърция - изпратете запитване

  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване