Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

BBC Radio 4 за британците, живеещи в България

2015-07-27   |  www.bbc.co.uk and junipertv.co.uk

Предаването „Brits Abroad“ по английското национално радио BBC Radio 4 на 24 юли 2015 бе посветено на България и как британците се местят да живеят в нашата страна, променяйки облика на българската провинция. Вижте какво споделиха изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES и участниците в предаването:

Safraz Manzoor се среща с британците, живеещи в България, за да чуе техните истории. Той говори с британските пенсионери, които са се преместили в български села, за да водят по-добър живот със своите британски пенсии. Те могат да си купят къща на цена по-ниска от стойността на кола втора употреба, тъй като по-младите българи изоставят домовете си в търсене на възможности в големите градове и други държави като Великобритания.

Safraz Manzoor интервюира и Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES - най-голямата компания за недвижими имоти в България. Полина Стойкова коментира: “60% от селските имоти са продадени на британци. С техните пенсии те могат да си позволят всичко, от което се нуждаят. В българските села всяко семейство отглежда зеленчуци и кокошки, сред тишина и спокойствие, като отпреди петдесет години. Времето сякаш е спряло. Хората много се радват на британците, идващи в България. Те винаги са готови да им помогнат."

Въпреки факта, че животът е труден за българите, те приветстват британците, признавайки ползите за селския живот и местната икономика, които носят новодошлите чужденци. Пенсионираните британците също имат полза от взаимното здравеопазването и когато Сали Рикард е диагностицирана с рак на гърдата цялото й лечението е безплатно, без списъци с чакащи.

В заключение Safraz Manzoor казва: "Докато изготвяхме тези предавания бях поразен от паралела между емигрантите, които идват във Великобритания и британците, които напускат своята страна. Всички те се местят в търсене на по-добър живот, поради икономически причини, любов или нови възможности. Може би най-важният урок, който научаваме от историите на британците в чужбина е, че никой не може да бъде обвиняван и критикуван за това, че иска да живее по-добър живот."

Чуйте цялото предаване тук

Разгледайте нашите имоти в района на Велико Търново

Разгледайте всички селски имоти в България


  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още
AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване