Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Броим средно 28 хил евро за апартамент на морето

2016-05-03   |  Монитор, 03.05.16

Близо 28 хил. евро излиза апартамент от 55 квадрата на Слънчев бряг. Това е средната цена, на която са се сключвали сделки в морския ни курорт през първите месеци на годината. В сравнение с миналата година се наблюдава спад в цените от 600 евро средно за квадратен метър жилищна площ до 520 евро, съобщи Полина Стойкова, изпълнителен директор на една от големите имотни компании у нас.

„Руснаците, за съжаление, все още липсват като активни купувачи. Имаме заявен интерес на изминалото изложение в Москва, но предимно към по-евтини имоти“, обясни Стойкова.

Засилва се и интересът към курорти като Лозенец и Созопол. Профилът на купувачите там е на хора със собствен бизнес или с успешна кариера, които купуват жилища за собствено ползване.

Наблюдават се и засилени продажби на имоти в Банско. Средната цена на продадените апартаменти в зимния ни курорт през първото тримесечие е 385 евро/кв. м, а средната обща покупна цена е 25 хил. евро. Цените в Банско бележат ръст спрямо средната цена за 2015 г. с около 5%.

Според експертите Боровец продължава да е най-скъпият ски курорт със средна реална цена от 585 евро/кв. м. За първи път от доста време тя спада под 600 евро/кв. м. и това отчасти обяснява засилването на интереса. В Пампорово интересът към покупка на жилища е доста слаб, въпреки доста по-ниските цени от 400 евро на квадрат.

Българите все по-често започват да търсят имоти в Гърция. Данните на Bank of Greece сочат, че цените на имотите са спаднали с 8 на сто през 2015 г. и през тази година ще се наблюдава засилен интерес. Къщите за продажба в южната ни съседка започват от около 100 хил. евро.

Вижте нашите имоти в ски курортите

Вижте нашите оферти от морските курорти

Вижте нашите оферти от Гърция


  прочети повече статии

Сподели
AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване