Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Ето защо имотите са добра инвестиционна алтернатива

2015-01-27   |  www.profit.bg, 26.01.2015

Имотите се върнаха на мястото, което им принадлежи, а именно в класа на реални активи, които са подходящи за инвестиция и дават дългосрочна сигурност за спестяванията.

Това коментира в петък пред Profit.bg Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties. Екипът ни реши да провери дали наистина е така в дългосрочен план. Направихме справка за цените на имотите в страната за последните 10 години.

Данните на Националния статистически институт показаха, че за този период (от края на 2004 г. до края на 2014 г.) имотите са добавили средно по 38%.

Ръстът за отделните градове е от 10 до над 100%, като последното може да се видим в три от областите на страната.

Най-висок ръст (от близо 135%) са отчели имотите в Разград, а повишението за Силистра е от 122 на сто.

Област София е третата, в която цените са се удвоили за този период (102%).

Над 80% повишение е наблюдавано още в Ловеч (85.19%) и Враца (82.36 на сто), докато Видин и Шумен бележат поскъпване със 72.88 и 71.22 на сто.

Сериозен ръст е отчетен още и в Смолян (69.27%), Русе (63.71%), Кюстендил (62.70%) и Пазарджик (61.26%).

Най-малко повишение имат имотите в Кърджали, Габрово, Сливен, Плевен и Велико Търново, където нарастването е в диапазона 10-17%.

През 2014 г. имотите добавиха малко над 1% към стойността си, но в София - област, Шумен и Пловдив ръстът е в рамките на 3%.

Вижте нашите топ имоти в София

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване