Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

До 400 евро падна квадратът в Слънчев бряг

2012-04-17   |  Република, бр.479, 17.04.12

Руснаци масово сключват сделки за ваканционни имоти в Слънчев бряг на 400-450 евро за квадратен метър, показва проверка на "Република" из базите на агенции и сайтове за недвижими имоти. В началото на годината морските пазари са активни и се сключват повече сделки, отколкото в ски курортите, признават брокери.

Средната офертна цена на апартаментите в ваканционни имоти в Слънчев бряг за първото тримесечие на 2012 година, по данни на агенция Bulgarian Properties, е 663 евро на кв.м. спрямо 840 евро за същия период на 2011 г., което е доста по-близо до средните цени на реално сключваните сделки там. „Сделки се сключват на 440 евро на кв.м", обяви оперативният директор на компанията Полина Стойкова. По думите й пазарите в двата най-големи курорта - Слънчев бряг и Банско, продължават да бъдат сходни като предлагане и цени, но все още Банско изостава по интерес от страна на руските купувачи, които са основният двигател на пазара. Цената на студиата в идеален център започват от 25 000 евро.

При селските къщи средната продажна цена за периода януари - март 2012 г. е 19 870 евро, при 17 200 евро през 2011-а, по данни на Bulgarian Properties. Брокерите отчитат най-много сделки на цени между 10 000 и 20 000 евро. Повишен интерес към селските имоти има в морските райони - областите Бургас, Варна, Добрич, както и селата в централна България - около градовете Велико Търново, Стара Загора и Пловдив. Интересът е най-вече от страна на руски купувачи, но има и доста българи които искат да си купят къща на село.

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване