Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Френски имоти на атрактивни цени

2015-09-15   |  www.fakti.bg, 15.09.2015

Франция е един от имотните пазари, които беше най-малко засегнат от кризата. До голяма степен това е и и причината днес там да се предлагат недвижимости на атрактивни цени. Как обаче да се достигне до пазара? Една от българските агенции за недвижими имоти вече предлага над 1200 имота там. Цените започнат от 200 000 EUR. Най-скъпите имоти се оферират за 35 млн. EUR. Освен в столицата Париж, атрактивни имоти има и в градове като Сен Тропе, Кан и Ница, както и в идилични селца и малки градчета.

Интересно е да се отбележи, че през 2009 г. имотите у нас се обезцениха с 21%, докато във Франция – едва със 6.1%. Възстановяването във Франция обаче започва още на следващата година и към момента стойностите са със 6% по-високи от пиковите стойности от 2008 г.

Що се отнася до столицата Париж, то там през 2009 г. е отчетен спад от 5%. Но през следващите година този спад е компенсиран, като увеличението е 11.4%, по данни на Френския статистически институт. През 2011 г. ръстът в цените на имотите е 19%.

„За разлика от общите пазарни тенденции, имотите в алпийските ски курорти във Франция останаха по-дълго под натиска на кризата и чак от тази година започват да се възстановяват. През 2015 г. нарасна търсенето, пазарът се стабилизира и цените се повишават с 1-2% на годишна база. При апартаментите средното повишение е с 1,1%, а при шалетата – с 0,6%. По всичко личи, че сега е много подходящ момента за покупка на ски имот във Франция, а перспективите са за плавен ръст на цените и в този сегмент”, казват анализатори на агенция Bulgarian Properties.

Процедурата за придобиване на имот във Франция е близък до този в България. „Разликата с България е, че след подписване на предварителен договор започва да тече 7-дневен период за размисъл, в който можете да се откажете от покупка на имота, без да дължите неустойка и без да губите платения депозит в размер на 10%”, поясняват от Bulgarian Properties. „Също така продавачът е длъжен да осигури за имота си серия от проучвания, които да са изготвени от сертифицирани за целта експерти. Тези проучвания се наричат Dossier Technique Immobilier (техническо досие на имота) и включват изследвания на: газификацията и електрическата инсталация на имота, енергийна ефективност, замерване на площта на имота, противопожарна аларма, канализация и други”, съобщават анализатори.

Обикновено процесът на придобиване на имот във Франция е между 3 и 4 месеца. От 10% до 13% възлизат разходите по прехвърлянето на имота.

Вижте всички наши имоти във Франция


  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване