Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Криза за жилища под наем в София

2016-09-15   |  Труд, 15.09.16

Търсенето на квартири в София в средата на септември надхвърля в пъти предлагането. Поддържаните апартаменти се отдават за часове след като обявата се качи в интернет, обявиха пред „Труд“ водещи брокери на недвижими имоти.Пикът ще продължи до средата на октомври.

„Предлагането е ограничено. Двустайните апартаменти са най-търсени, след тях са гарсониерите“, обясни Мая Иванова, мениджър наеми на агенция „Явлена“. По думите й предпочитаните квартали в столицата остават в центъра и в районите в близост до метрото – „Младост“ „Мусагеница“, „Лозенец“. Според колегата й Калоян Богданов – маркетинг мениджър на друга компания, проблемът е, че повечето студенти без общежитие, както и сезонни работници, които се връщат да работят в града след лятото, започват да търсят квартира едва през септември и това пренасищане на пазара предизвиква криза за добри жилища под наем.

„Хубавите имоти се отдават буквално за 2-3 часа. Пиковият момент на търсене ще продължи до средата на октомври“, уточни Богданов. За проблема пред „Труд“ признава и Димитър Иванов, който работи в столицата от години, но по стечение на обстоятелствата трябва да смени квартирата. „Работя от понеделник до петък и нямам възможност да ходя на огледи през делничните дни. Затова изпуснах няколко добри оферти, въпреки че имах уговорен час за среща с брокери“, признава той.

Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties, коментира, че проблемът с ограниченото предлагане на жилища под наем засяга и по-платежоспособни клиенти, които търсят напълно обзаведени квартири в добри квартали. „Жилища под наем към момента освен студенти или млади семейства търсят и голям брой чужденци от ЕС, които работят за големи компании с централи в столицата. Районите, които те търсят жилища, са около бизнес центровете до летище София, офисите на булевард „България“ и „Цариградско шосе“ и Бизнес парк София. Много чуждестранни студенти по медицина искат да наемат квартира в района на Медицинска академия“, обобщава тя.

Вижте имоти за инвестиция с цел отдаване под наем

Разгледайте имоти под наем в София

Вижте най-новите обяви в София


  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване