Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Годината за пазара на имоти - успехи по всички показатели

2015-12-15   |  www.investor.bg, 15.12.2015

Силна година отчитат агенциите за недвижими имоти в София и големите градове. Растат запитвания, огледи, сделки и цени, а оттам се дава тласък и на новото строителство.

Това са основните тенденции на пазара, които бяха обсъдени от водещи експерти на първата от серия кръгли маси за състоянието на сектора на имотите, организирана от портала Imoti.net, част от медийната група Инвестор.БГ АД.

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES, Полина Стойкова MRICS, бе сред лекторите в кръглата маса. Тя съобщи следното: „Най-добрата новина от отминаващата година е, че подемът на имотния пазар е движен от вътрешни фактори. За пръв път от повече от десетилетие имаме имотен пазар, който се движи от месното търсене, а не толкова от чуждестранни купувачи. Да, чуждестранният интерес е изключително важен. Макар и да имаше спад от страна на руснаците, и то значителен, хубаво е че той беше компенсиран донякъде от възвръщащо се доверие от купувачи от различни други страни по света”.

„Трябва да положим усилия за привличането на чуждестранни купувачи и инвеститори и мисля че имаме шанса да станем свидетели на доста добри години за имотния пазар в следващите години”, допълни тя.

Порталът организира първите годишни награди в сектора, за да отличи компаниите, които работят коректно и според етичните правила. Повече информация за наградите можете да видите на сайта на проекта nagradi.imoti.net.

Единствено в по-малките населени места, както и малките черноморски общини, които разчитаха на руските купувачи на имоти, пазарът търпи негативно развитие. В някои от по-малките черноморски градчета спадовете надвишават 20%.

Как се развива новото строителство и към кои държави се насочват българите, които купуват имоти в чужбина – вижте във видеоматериала от дискусията.



Разгледайте най-новите ни обяви от София

Вижте имоти ново строителство в София

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване