Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Гръцките имоти стават интересни

2015-07-21   |  www.bgonair.bg/

Изследване на Bulgarian Properties показва, че Гърция привлича български клиенти, които според компанията показват засилване на интереса. Традиционно през последните години българите купуват имоти на Халкидики, п-ов Касандра - Флогита, Созополи, Неа Каликратия и Мудания, както и към ваканционните селища на п-ов Ситония - Никити, Вурвуру, Неос Мармарас, а също така и в района на Кавала, Аспровалта, Врасна и Ставрос.

Компанията посочва като най-търсени къщите, но апартаменти на пешеходно разстояние от морето и плажа, до ресторанти и магазини, с морска панорама. Според Bulgarian Properties наемите на къщите в сезона са около 300 евро на вечер за имоти до плажа. Анализ на компанията показва, че българите предпочитат да наемат къща за 100-150 евро на нощ с две или три спални.

Изчисленията на компанията на база данните на Bank of Greece показват, че ръстът на цените по времето на бума е бил относително умерен - между 10 и 15% годишно, а след глобалната финансова криза и последвалата дългова криза в Гърция цените спадат между 5 и 10% на година.

Спадът за 2014 г. е от на 8%, а за първото тримесечие на 2015 г. – малко под 4%. Генерираният цялостен спад на цените от 2008 година до днес по официални данни е около 40%, съобщава компанията.

"През последната година цените са относително стабилни и можем да смятаме, че до голяма степен са достигнали своя минимум, при който те стават изключително атрактивни за купувачи, при това от цял свят, които започват усилено да ги изкупуват. Особено много това важи за хубавите и качествени имоти. Този момент е достигнат и в скоро време ще се наблюдава изчерпване на добрите оферти на пазара", съобщава компанията.

Вижте нашите оферти от Гърция

Ръководсто за покупка в Гърция - изпратете запитване

  прочети повече статии

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване