Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Боровец №1 в ски имотите

2012-04-17   |  Преса, бр.103, 14.04.12

Боровец оглавява класацията за най-скъпи планински имоти у нас. Това показва анализ на компанията „Бългериан Пропертис" за първото тримесечие на 2012 г. В подножието на Рила сделките се сключват при средни цени от 650 евро на квадрат.

Рилският курорт изпреварва лъскавия и презастроен Банско, където ваканционните апартаменти се продават средно за 465 евро/кв. метър. Точно липсата на тълпи от строителни предприемачи засега прави Боровец по-елитен и спокоен курорт. Плюс за Чамкория е и близостта до София - пътят с кола дотам е 50-60 минути, а до Банско е над два часа. Между двата курорта се вклинява гордостта на Родопите - Пампорово. Ваканционните имоти там се продават средно за 550 евро на квадрат.

Преди кризата цените в Банско и Боровец бяха почти равни. През 2006 г. средните офертни нива бяха съответно 1247 евро/ кв.м и 1262 евро/кв.м. От началото на 2012 г. се забелязва оживление към апартаментите в ски курортите спрямо зимата на 2011 г., казват от посредническата компания. Българи и руснаци са основните купувачи. Запитванията от други страни са единични и не може да се изведе тенденция.

„На българите много им харесва Боровец и падналите цени допълнително подклаждат интереса им. Кандидатите са главно от София, но има и немалко живеещи в чужбина. Става въпрос за успели българи зад граница със стабилни професии, които са активни скиори", коментира Полина Стойкова, оперативен директор на дружеството. Според нея руснаците все още са настроени на тема „море" и тепърва ще се засилва интересът им към зимните курорти.

През зима 2012 компанията отчита силен интерес към имотите в морските курорти. Там еднолични „царе на пазара" продължават да са руските купувачи. Средната продажна цена в Слънчев бряг е 440 евро/кв.м за първото тримесечие на 2012 г.

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване