Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Най-търсени са по-малките бизнес площи до 300 кв. м

2016-07-06   |  Труд, 05.07.16

Офис сградите с хубави локации и добро и функционално разпределение на площите са заети над 90-95%.

Наемите в сгради клас А са в диапазона 10-13 евро/кв. м

Тенденцията за засилено търсене на офиси под наем в София ще продължи през тази година, като пазарът се движи основно от IT сектора,аутсорсинг компании и фирми занимаващи се с финансово посредническа дейност, показва анализ на компанията за недвижими имоти Bulgarian Properties.

„В много от случаите тези компании не обслуж-ват българските пазари и клиентите им са извън страната. Засилен интерес отчитаме от компании, които отварят първите си офиси в страната. Това са компании, опериращи както в съседни страни, така и с централни офиси в Израел, Великобритания, Русия и др.", посочват експертите.По думите им новооткриващите компании търсят по-малки площи до около 200-300 кв. м, но вече не липсват и такива, които търсят и наемат по-големи квадратури - по 700-800 кв. м.

Наемите на офисите в сгради клас А са в диапазона 10-13 евро/кв.м, като се забелязва по-малка склонност на наемодателите да правят отстъпки. Малкият процент свободни офис площи им позволява това, като почти винаги се търси дългосрочност на договорите, допълват от агенцията за недвижими имоти.

Офис сградите с хубави локации и добро и функционално разпределение на площите са с висока заетост от над 90-95% и това е причината строители да планират и започват строителство на нови сгради в близост до утвърдени вече офис локации, като по този начин ще се увеличи предлагането в отговор на по-високото търсене от страна на наематели. Всичко това са предпоставки за активен и динамичен пазар на офис площи в следващите 12-18 месеца, отбелязват от Bulgarian Properties.

Вижте нашите оферти за офис площи в София



  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване