Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Изгодни цени на ваканционните имоти

2013-01-21   |  TV7, 14.01.2013

Моментът е подходящ за добри сделки на пазара на недвижими имоти, смятат експертите - властва купувачът и луксът става все по-достъпен.

Агенции за недвижими имоти обявиха невиждано ниски цени за ваканционни имоти. Офертите започват от 250 евро на кв. м и се предлагат за апартаменти в напълно завършени и работещи комплекси.

Магдалена Тошева е консултант в агенция за недвижими имоти. Получава десетки запитвания от клиенти за имоти на промоция. Интересът на купувачите, които са се насочили към курорта Банско, е основно към апартаменти разположени в непосредствена близост до лифтовете.

Оказва се, че вече може да се намери напълно завършен, обзаведен апартамент в зимен курорт, в работещ комплекс с добра локация. Цените започват от 250 евро на кв. м.

Ако обаче искате да сключите наистина добра сделка, то е добре да се ориентирате към покупката на имот по морето през зимните месеци. Цените през тогава падат с още 5 на сто спрямо активния сезон.

Закупуването на ваканционен имот с цел отдаване под наем не е причина за такава голяма инвестиция, тъй като доходността не е толкова голяма, обяснява Полина Стойкова, мениджър на агенция за недвижими имоти. В най-добрия случай може да се очаква да се покрият годишните данъци и такси.

Основно имотите в курортите се купуват като втори дом, а не толкова с цел инвестиция. Такава е тенденцията и при вилите в покрайнините на големите градове. Все повече хора искат да избягат от забързаното ежедневие на градския живот. Може би за това агенциите за недвижими имоти отбелязват 40 % ръст на продажбите на селски къщи.

Сега е моментът за добри сделки, смятат експертите. На пазара на имоти властва купувачът и луксът става все по-достъпен.

Гледайте интервю с Магдалена Тошева и Полина Стойкова по ТВ7:

Get the Flash Player to see this player.



  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване