Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Жилищният пазар през 2017 г. ще продължи да бъде активен

2016-12-21   |  capital.bg

Предстоящата година ще бъде активна за сектора на жилищните имоти, съобщават в прессъобщения агенциите "Имотека" и Bulgarian Properties. През следващата година подемът в София и другите големи градове ще продължи и отново ще бъде движен от местното търсене, като купувачите ще са все по-добре информирани за актуалните пазарни тенденции и ценови нива, смятат експертите.

Положителна прогноза

"Създалата се конкуренция между новите сгради (новозапочващи и вече реализирани) и между тях и обектите на вторичния пазар ще доведе до една по-пъстра картина на предлагането, която все по-добре ще успява да удовлетворява търсенето", коментира изпълнителният директор на Bulgarian Properties Полина Стойкова. "Това от своя страна ще доведе до допълнително увеличение в обема продажби", смята Стойкова. Очакванията са ръстът на продажбите да е по-значим, отколкото нарастването на цените на имотите, където темпът ще се забави с балансирането на пазара и ще остане в рамките на до 10% през 2017 г. "Накратко казано, през следващата година ще имаме по-подготвени купувачи, по-добро предлагане и достъпно банково финансиране. Всичко това дава предпоставки за запазване на възходящия тренд", коментира Стойкова.

Нови зони ще привличат интерес

Купувачите в София догодина ще разширят периметъра си на интерес и районите, в които търсят подходящото жилище, прогнозират от "Имотека". След като през изминалите 12 месеца центърът, източните и южните квартали бяха най-желани, през 2017 г. редом с тях ще се появят и нови "горещи" точки на активност. Повечето от тях ще са в близост до планираните линии на метрото и районите, в които инфраструктурата активно се подобрява или има повече удобства. Според Явор Пейчев, регионален мениджър в "Имотека", по-силен интерес през 2017 г. ще се наблюдава в районите на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна", бул. "Шипченски проход", кв. "Красно село", "Бъкстон", "Витоша", по протежението на бул. "Владимир Вазов". "Това са райони, които са активно развиващи се днес, а цените им все още са достъпни. В близките години обаче е вероятно нивата там да се покачат", коментира Пейчев.

Вижте топ имоти ново строителство в София


  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване