Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Нашенци само питат за гръцките съкровища

2015-07-27   |  Преса, 25.07.15

Гръцките острови засега остават тера инкогнита за българските паралии. Това показа справка на „Преса“ сред имотни посредници, които работят на пазара в южната ни съседка.

„Засичаме периодичен интерес още от 2006 г. Търсенето е от заможни българи, от хора с възможности, които следят отблизо случващото в Гърция. Новината, че поредната световна знаменитост си е купила гръцки остров действа като лакмус за запитванията. Но за конкретни сделки нямаме информация“, коментира Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

По данни на компанията разходите за покупка на имот в Гърция са между 10 и 12% от продажната цена на имота. В тази сума влизат нотариални такси, адвокатски хонорар, такса вписване, превод на документи, комисиона за брокера и други дължими такси при прехвърляне на собствеността. След придобиването на имота собственикът дължи и годишен данък, който зависи от куп фактори - в коя община (дем) се намира, какво е точното му местоположение, характеристиките на имота и т.н. Например за вила на Халкидики с цена 200 000 евро годишният данък е 500-600 евро.

Вижте нашите оферти от Гърция

Ръководсто за покупка в Гърция - изпратете запитване

  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване