Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Оперативният директор на BULGARIAN PROPERTIES в интервю за телевизия Bulgaria On Air

2013-08-02   |  Bulgaria On Air

За около година броят на сделките се е увеличил с 30%, а купувачи са главно руснаци, твърди оперативният директор на Bulgarian Properties.

„Заради протестите имаше кратки колебания на пазарната активност. Въпреки това и въпреки кризата, все още нагласите и тенденциите на пазара на ваканционни имоти са положителни“, каза в предаването Investbook на телевизия Bulgaria On Air Полина Стойкова, оперативен директор в Bulgarian Properties.

Според нея от средата на миналата година е започнал нов цикъл на възход, особено при морските имоти. „Разбира се, най-силен интерес има от страна на руски купувачи. За около една година броят на сделките се е увеличил с около 20-30%.

В Слънчев бряг и региона цените запазиха нивата си, може да се каже, че има едва забележим ръст. Разликата идва по-скоро от това, че вече се търсят повече луксозни имоти, а не непременно най-евтините“, обясни Стойкова.

Тя уточни още, че се купува предимно за собствено ползване, а не с цел инвестиция и много голям процент от сделките се финансират с лични средства. „Покупките с инвестиционна цел в момента почти отсъстват, този модел не сработи и в други европейски страни с развит пазар на ваканционни имоти“, обясни експертът.

„Първоначално мислехме, че ниските цени и голямото предлагане са причината този сегмент да продължава да се развива така добре. Оказва се обаче, че водеща е тръпката. Руснаците наистина харесват България. Морето е особено притегателен фактор за тях“, каза още Стойкова.

Според нея зимните курорти изостават от гледна точка на търсенето. „И тук основно интересът идва от руски граждани, но обемите са много по-малки. Цените се стабилизираха и варират около 350-400 евро за квадрат. Това е може би най-ниската цена на ваканционен имот в Европа“, каза още оперативният директор на Bulgarian Properties.

----
Оферти за продажба на ваканционни имоти в морските и в ски курортите

Вижте пълното интервю тук:



  прочети повече статии

Сподели
AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване