Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Продажбите на имоти в София скачат с 20%

2015-10-16   |  www.novanews.novatv.bg, 15.10.2015

Продажбите на имоти в София за първите девет месеца на 2015 г. са скочили с 20% спрямо миналата година. Това сочат данни на Агенцията по вписванията по изчисления на Bulgarian Properties.

Средната цена на сделките с жилища в столицата е 781 евро/кв.м при 738 евро/кв.м за същия период на миналата година.

Така, за цялата 2015 г., се очаква ръстът в цените на имотите да бъде около 6 на сто, а този на реализираните покупко-продажби – 20-30%.

Данните на агенцията сочат още, че средната обща цена на закупените апартаменти в София за периода юли – септември е 66 500 евро.

За разлика от предходното тримесечие, през третото тримесечие на 2015 г. най-много сделки са сключени с двустайни апартаменти. Прави впечатление, че търсенето и запитванията на купувачите са насочени основно към тристайни апартаменти, но до реални сделки през изминалите месеци се е стигало по-често с по-малки жилища на цени между 40 000 и 60 000 евро.

През изминалите месеци купувачите по-често са се спирали на имоти с отопление на електричество – над 60% от закупените жилища, а останалите са на ТЕЦ.

Най-търсени са имотите в централната част на града, в южните квартали, в районите, разположени в полите на Витоша, както и в „Младост”. Налице е интерес и към квартали като „Витоша”, „Студентски град” и „Манастирски ливади”.

Най-скъпо се продават имотите в центъра и в „Лозенец” - 1100-1200 евро/кв.м.

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване