Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Продажбите на имоти в София нарастват с 15% първите три месеца

2014-04-01   |  www.profit.bg, 31.03.2014

Силно първо тримесечие отчитат продажбите на имоти в София, коментира Полина Стойкова, оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES. През изминалите 3 месеца от годината пазарът в София показа най-голяма активност в сравнение със същите периоди на изминалите години. Продажбите на жилищни имоти са се увеличили с 15% спрямо същия период на миналата година, а запитванията са нараснали с 30%, което дава индикации и за активни следващи месеци за имотния пазар в столицата.

Интересът на купувачите е насочен основно към покупка на апартаменти, а от къщи в София се интересуват около 18% от потенциалните купувачи. Най-много продажби са реализирани в кварталите Витоша и Младост на цени между 600 и 750 евро на кв.м. в зависимост от степента на завършване на имотите. Средната цена на продадените апартаменти в София за първото тримесечие на 2014 е 730 евро/кв.м. Тя остава без изменение спрямо 2013 г. Най-купувани са апартаментите до 50 000 евро, както и тези в луксозния сегмент на цени над 120 000 евро.

Средният размер на изтеглените ипотечни кредити за покупка на имоти в София през изминалите 3 месеца по данни на BULGARIAN PROPERTIES е 26 000 евро.


  прочети повече статии

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване