Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Property Showrooms: Българският имотен пазар тръгна нагоре

2015-02-13   |  www.profit.bg, 13.02.2015

2014 г. бе добра година за сектора на недвижимите имоти в България, като инвестициите нараснаха, след като цените образуваха дъно, пише Property Showrooms.com.

Търсенето на недвижимо имущество в големите градове се очаква да продължи и през 2015 г., особено по отношение на търговските имоти след изминалата рекордна година за чуждестранните инвестиции в България.

Сключените сделки за офиси, молове, хотели и парцели земя достигнаха рекордни нива, допринасяйки с 239 млн. евро към българската икономика през 2014 г., според проучване на Cushman & Wakefield.

Търсенето на търговски имоти в България отчита сериозен ръст през миналата година, до голяма степен благодарение на възстановяването на имотния пазар на страната и възможността за придобиване на качествени активи на най-ниски цени.

"Важен елемент от новата пазарна реалност е завръщането на доверието към имотния пазар. Все повече купувачи подхождат към покупката на имот с нагласата, че имотите са сигурен реален актив и добра инвестиция. Тази тенденция съвпадна с много изгоден момент от развитието на имотния пазар, тъй като цените на имотите сега са на нивата отпреди 10 г. и имотите са много по-достъпни.

Към това може да се добавят и по-добрите условия за жилищно кредитиране, предлагани от банките през тази година", казва изпълнителният директор на Bulgarian Properties Полина Стойкова. Възстановяването на имотния пазар е на път да продължи и през 2015 г. в условията на нарастване на търсенето и слабо предлагане поради ограниченото ново строителство, което ще подкрепи сектора.

През 2015 г. Полина Стойкова очаква имотният пазар да бъде движен основно от български купувачи и то в разнообразни сегменти, които традиционно бяха доминирани от чуждестранни купувачи. Много българи ще се ориентират към покупка на имоти по морето и в ски курортите.

"Забелязваме също така и видимо засилване на интереса към имоти в България от страна на британски купувачи и очакваме тази тенденция да се развие през 2015 г.," казва тя. Апартаментите в най-големите български градове и курортни райони, като Бургас например, ще останат основна цел както за българските, така и за чуждестранните инвеститори през 2015 г.

Цените на имотите в страната се очаква да се стабилизират и да отчетат умерен растеж на фона на консолидирането на възстановяването на страната.

Вижте нашите топ имоти в София

Вижте топ имоти в ски курортите


  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване