Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Румънци и македонци на пазара на ваканционни жилища

2017-07-14   |  Труд, 07.07.17, с. 18

Подемът на жилищните пазари в големите градове в България се прехвърля и към ваканционните имоти, отчита консултантската компания Bulgarian Properties. Според брокерите големите морски и ски курорти. Чуждестранното търсене също е стабилно, като се засилва интересът сред купувачите от съседните Гърция, Румъния, Сърбия и Македония.

Средната цена, на която се реализират сделки в Слънчев бряг и през пър-вото, и през второто тримесечие на 2017 г., е 530 евро/кв.м. при 505 евро/кв.м. за 2016 г. Цените на имотите във висок клас тип хотелски комплекси са на нива от 750-800 евро/кв.м. Средната стойност на закупените апартаменти в Созопол е 600 евро на кв.м., като цените започват от около 500 евро на кв.м. и достигат нива до 1600 -1800 евро на Черноморие.

Вижте нашите предложения в морските курорти

  прочети повече статии

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване