Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Руснаци са царете на ваканционните имоти

2013-05-07   |  Преса, бр.123, 07.05.13

Руснаци продължават да бъдат основни купувачи на ваканционни имоти по морето и в зимните ни курорти. Това показват наблюденията на „Бългериан пропертис".

Пазарът в двата най-големи курорта у нас - Слънчев бряг и Банско, повече от година се движи с различна скорост. В презастроената „перла" на Южното ни Черноморие се наблюдава възстановяване и ръст на продадените апартаменти. А в Банско и останалите ски курорти интересът през изминалата зима продължи да бъде слаб.

Затова е различна картинката и при движението на цените. Средното ниво на продадени апартаменти в Слънчев бряг за първото тримесечие на 2013 г. е 512 евро/кв. м. Цените са по-високи както спрямо зимата на 2012 (440 евро/кв. м), така и в сравнение с последното тримесечие на м.г. (505 евро/кв. м). Това дава основание на посредниците да направят заключението, че дъното на пазара в Слънчев бряг е достигнато в началото на 2012 г. и оттогава посоката е към възстановяване.

На обратния полюс е Банско - там се наблюдава допълнителен спад в цените на апартаментите и стопяване на плахите признаци на възстановяване, които започнаха през есента на 2012 г. Средната цена на продадените апартаменти в Банско за първото тримесечие на 2013 г. е 382 евро/кв. м. Тези стойности почти съвпадат с минимума на офертните цени, което означава, че се купуват възможно най-евтините имоти на пазара.

В Боровец през първото тримесечие сделките се сключват при средна цена около 600 евро/кв. м, а в Пампорово - 450 евро/кв. м. Посредниците правят обобщение, че сезон 2012/2013 в. зимните курорти приключи с 50 до 100 евро на кв. метър по-ниски цени спрямо предходния зимен сезон.

Разгледайте нашите оферти на ваканционни имоти

  прочети повече статии

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване