Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Руснаците обръщат поглед и към имотите в планинските ни курорти

2012-07-18   |  www.investor.bg, 17.07.2012

Руските купувачи, които традиционно търсят имоти по Черноморието, започват да проявяват интерес и към пазара в планинските курорти и в София. Причина са „изключително ниските цени“, на които може да се придобие имот там, казват брокери.

В свой нов анализ брокерската компания Bulgarian Properties също потвърждава, че дори в летния сезон има интерес към имоти в зимните курорти.

„Причината се крие в значително спадналите цени, които в Банско през тази година достигнаха най-ниските си нива от началото на кризата насам и в момента това е курортът с най-евтините ваканционни имоти в България“, сочи анализът.

От компанията твърдят, че руснаците са основните купувачи, а британци и ирландци – основните продавачи, някои от които продават на загуба от 50 до 70% в сравнение с цената, на която са купили.

Това сочат наблюденията на ирландската компания за имоти Appreciating Assets, която продава имоти, собственост на ирландци и британци, а основните ѝ купувачи са от бившия Съветски блок.

Въпреки че все още интересът на руснаците е съсредоточен основно върху морските локации, през последните 18 месеца се наблюдава стабилен ръст и на този, насочен към зимните курорти, главно поради „изключително ниските цени“, на които може да се придобие недвижимост там, казват от компанията.

Руските инвеститори винаги са купували имоти в София, като тази тенденция продължава благодарение на ръста в доходността, която тези имоти носят.

От началото на 2012 г. до края на май компанията е продала 70 имота, собственост на британци и ирландци, като се надява до края на годината този брой да се повиши до 200.

Основателят на компанията Дилан Кълън е цитиран от британския Guardian да казва, че от началото на създаването си Appreciating Assets е продала 400 имота, като според него на пазара има още хиляди имоти, закупени от британци и ирландци, които днес очакват да бъдат продадени.

Най-евтиният имот за продан, обявен от компанията, е с цена от 15 хил. евро, а най-скъпият струва 135 хил. евро.

Разгледайте всички наши оферти на имоти в ски курорти

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване