Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Само за година парцелите за къща в Княжево поевтиняха с 44%

2013-10-17   |  Монитор, 17.10.13

Терените за строеж на жилищни кооперации в южните квартали на София продължават да поевтиняват, сочат данни от имотните сайтове.

Единствено в „Бъкстон” средните офертни цени са на нивата от октомври миналата година. Най-голямо поевтиняване от 47 на сто е отчетено в сегмента за кв. „Овча купел”. По-малък е спадът в „Дървеница” - 9%. За „Малинова долина” той е 18%, за „Манастирски ливади” - 38%, а за Княжево - 44 на сто.

„От една страна, на пазара са собствениците на парцели, които безуспешно се опитват да ги продадат през последните години, а от друга, са строителните предприемачи, които предпочитат да действат много по-предпазливо и да реализират парцел на обезщетение и по този начин да инвестират парите в сделката поетапно (за 2-3 години), отколкото да закупят съответния имот”, обяснява Михаил Чобанов, изп. директор на BULGARIAN PROPERTIES. „Тук важен фактор са и банките, които не предоставят финансиране за покупка на парцел, включително и в София, и предпочитат да отпуснат заем за проекта на доста по късен етап, след завършен груб строеж, било то под формата на проектно финансиране на строителството или кредитна линия”, пояснява той.

В повечето случаи собствениците са готови да реализират имота си по схемата „строителство срещу обезщетение” или чрез комбинирана сделка „продажба и обезщетение”. В същото време обаче те държат да получат относително високи проценти като желание за реализация, вариращи в доста широки граници в различните квартали”, смята Михаил Чобанов.

Разгледайте нашите оферти на парцели за продажба в София

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване