Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

„Синята зона" смъкна търсенето на имоти

2012-10-19   |  Труд, 19.10.12, с.14

Проблемите с паркирането в центъра на София отблъскват по­тенциалните купувачи на имоти и пренасочват интереса към близки­те квартали, между които Лозенец, Иван Вазов, Стрелбище и др., пише в тримесечния анализ на „Адрес недвижими имоти".

С 26% са намалели запитванията за по­купка на жилища в идеалния цен­тър през септември в сравнение с май т.г. В същото време офертите за продажба са се увеличили с 20%, коментира Калоян Богданов, маркетинг мениджър на „Адрес".

Според брокерите причината е и в засиленото предлагане от страна на пенсионери, които трудно под­държат големи имоти в центъра и предпочитат да се преместят в по-малки жилища. Тенденцията на отлив от центъ­ра на София е валидна както за покупко-продажбите, така и за наемния пазар, където търсенето е с 15% по-слабо за сметка на околни­те квартали, допълва Богданов. То­ва обаче не се е отразило на цени­те на имотите, уточняват от „Ад­рес".

Проблемите с паркирането във всеки голям град винаги е бил един от основните фактори при избор на жилище, коментира пред „Труд" Полина Стойкова, оперативен ди­ректор в „Бългериан пропертис". „Моето наблюдение е, че улиците в София, които сега са в „зелена зо­на", а преди бяха в „синя", в момен­та са полупразни", допълни тя. „Предимствата на жилищата в центъра обаче не са малко. Цената на такъв апартамент в София е мно­го по-стабилна, отколкото на имот в краен квартал например. Това от своя страна определя стандарта и качеството на живот на собствени­ка", допълни Стойкова.

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване