Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Оперативния директор на BULGARIAN PROPERTIES за Bulgaria on Air: спадът в цените на жилищата продължава да затихва

2012-08-15   |  Bulgaria on Air

Интервю с Полина Стойкова, Оперативния директор на BULGARIAN PROPERTIES, излъчено по телевизия Bulgaria on Air на 21.07 2012 г. по повод на изнесените от компанията данни за развитието на имотния пазар в България през второто тримесечие на годината.

По думите на Полина Стойкова, спадът в цените на жилищата продължава да затихва. В порталите за недвижими имоти, включително и сайта на BULGARIAN PROPERTIES, може да се натъкнем на оферти, каквито досега не сме виждали. Връщаме се към 2004-2005 година, когато предлагането е имало такива нива. В София може да се намерят апартаменти от 15 хил. евро. Голямо е и разнообразието сред офертите на стойност между 20 – 30 хил. евро за маломерни, панелни жилища, с локация в крайните квартали.

София и Варна продължават да са на лидерската позиция за най-скъпи имоти в България, като средните цени започват от 730 евро за кв.м. Бургас е по-евтин като средни цени, но при него, както и при Варна се наблюдава предимството на комбинацията между ваканционни и градски пазари и те се радват на по-голям интерес от страна на чужденците. Докато в Пловдив, движението на пазара идва основно от българските купувачи, като там цените са най-ниски и продължават да падат. Средните офертни цени са 700 евро на кв.м., а сделките се сключват за 500 евро на кв.м.

Главни купувачи на недвижими имоти у нас са руснаците, които предпочитат Южното Черноморие. Според прогнозите на брокерите се очаква годината да приключи с най-минамален спад от началото на кризата. Добрата новина е, че въпреки негативните очаквания и трудното икономическо възстановяване, секторът на недвижимите имоти се развива сравнително благоприятно.

Get the Flash Player to see this player.



  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване