Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Средно по 115 жилища се купуват дневно в София

2015-01-16   |  www.profit.bg, 15.01.2015

Отново добри новини за имотния пазар в София. Продажбите в столицата са нараснали с 12.4% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2014. Това сочат изчисленията на Bulgarian Properties по данни на Агенцията по вписванията.

Нарастването за цялата 2014 г. е със 7.4%, до 20 863 продажби, което е най-голямото нарастване за последните 3 години и затвърждава тезата за трайно възстановяване на пазара в София. За последните 3 месеца на 2014 г. в София са вписани 6 975 продажби, което прави по около 115 продажби среднодневно на база работните дни за периода.

По отношение на областните градове следва да отбележим, че продажбите във Варна през второто полугодие на годината бележат лек ръст. Пловдив приключва годината с доста положителни тенденции, активен пазар и нарастване на продажбите в града с 3.6% на годишна база.

Вижте нашите топ оферти в София


  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване