Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Цените на имотите пълзят нагоре

2013-07-25   |  Стандарт, бр.7356, 23.07.13

Цените на имотите се съживиха и тръгнаха леко нагоре през второто тримесечие на годината. Ръстът се дължи най-вече на засиления интерес към по-луксозни жилища. Това показват данните от доклада на BULGARIAN PROPERTIES.

Така средната продажна цена на имотите в столицата се е вдигнала с 4,5% на годишна база. Сделки под 600 евро на квадрат са рядкост, отчитат от компанията.

Освен в София търсене на апартаменти има и в Пловдив, като основните купувачи са български граждани. Варна и Бургас също остават традиционни лидери по продажби на имоти. Край морето обаче освен българските граждани жилища търсят и чужденци, най-вече руснаци. Морските имоти продължават да доминират и да заемат най-голям дял в продажбите на ваканционни имоти.

Продажбите в ски курортите и по-специално в Банско остават в значително по-малки обеми от тези по морето. Там обаче все пак има стабилизация и нарастване на търсенето, което през тази година се запазва и през летния сезон, съобщават от компанията. Най-много сделки се сключват на цени между 30 000 и 50 000 евро.

  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване