Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Цените на имотите в София стабилни през последните 6 месеца

2014-03-13   |  www.profit.bg, 12.03.2014

Ценовите индекси показват, че цените на имотите в София остават непроменени в продължение на вече повече от 6 месеца, се казва в анализ на BULGARIAN PROPERTIES. „Това ни дава увереност да твърдим, че пазарът в столицата е достигнал дъното и вече е в процес на възстановяване, в резултат на което наблюдаваме по-голяма активност и повече реализирани сделки“, коментира Полина Стойкова, оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

„Пазарът във Варна също се възстановява, привличайки български и руски купувачи. Слънчев бряг се представя добре, въпреки че цените там проявяват колебание напоследък“, допълва още Стойкова. Цените в Банско продължават да пълзят по дъното, след като достигнаха най-ниските си нива през изминалата година. Въпреки че зимният сезон е успешен за продажбите в Банско, все още няма индикации за възходяща тенденция и цените ще се запазят на същите нива през следващите месеци, смята пазарния специалист.

Индексите на BULGARIAN PROPERTIES измерват офертните цени на апартаментите в 4 основни локации – София, Варна, Слънчев бряг и Банско. Целта е да се предостави актуална информация за тенденциите на пазара в най-големите градове в страната и на пазара на ваканционни имоти.

През последният месец цените на имотите в София са се повишили с 1.2%, а за последната една година с 5.9%. Те все още обаче се запазват с 42.5% под пика им. Средната месечна офертна цена на апартаментите в столицата през февруари е 860 Евро/кв.м.

Във Варна през последния месец офертните цени на имотите са се понижили с 1.3%, а за последните 12 месеца са нараснали с 3.99%. Цените са с 37.2% под пиковите им нива. Средната месечна офертна цена на апартаментите в морската столица е 935 Евро/кв.м.

В Слънчев Бряг офертните цени са нараснали с 2.6% последния месец, а за последните 12 месеца се наблюдава понижение от 5.2%. Цените са с 39.2% под пика им. В Банско цените на имотите за последния месец са се понижили с 2.3%, както и с 10.75% за последната една година. Цените са с 58.1% под пика си.

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване