Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Успешно лято за имотния пазар

2013-11-26   |  www.themovechannel.com, 25.11.2013

Според анализа на BULGARIAN PROPERTIES за 3-тото тримесечие на 2013 г., запитванията от страна на потенциални купувачи се увеличиха с 20% на годишна база, а обемът от сделки с имоти се увеличи с 5% спрямо 3-тото тримесечие на миналата година.

Увеличаването на активността се дължи на руснаците, които съставляват около 40 % от всички купувачи на жилищни и ваканционни имоти през изминалите 3 месеца. Втората по големина група на пазара са българските купувачи, които купуват основно в големите градове и най-вече в София.

Продажбите в София запазиха добри нива и така допринесоха за нарастването на активността през летните месеци. Цените в София варират между 720 и 750 евро на кв.м. през последните години, като през 2013 цените се движат между 710 евро и 741 евро на кв.м.

Данните на BulgarianProperties.com сочат, че дъното вероятно е било през втората половина на 2012 и началото на 2013 г. Вече можем да говорим за започнало възстановяване на пазара в столицата, като разбира се, това в никакъв случай не означава, че възстановяването ще се изразява в бързо нарастване на цените, а по-скоро ще доведе до умерен и устойчив растеж в средно и дългосрочен план, тясно свързан с макроикономическите показатели.

Продажбите на морски ваканционни имоти в Слънчев бряг се увеличиха с около 20% през третото тримесечие на 2013 г., спрямо същия период миналата година, като цените започнаха да пълзят нагоре.

Ски курортите останаха под натиска на относителното слабо търсене и цените там не успяват да се стабилизират. По всичко личи, че имотите в ски курортите най-трудно ще се възстановят от кризата, което от своя страна дава възможности за много изгодни покупки, тъй като цените в момента са в абсолютния си минимум.

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване