Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Все повече българи купуват жилища в южната ни съседка, цените започват от 40 000 евро

2015-07-09   |  Стандарт, 09.07.2015

Продавачите и купувачите на имоти в Гърция чакат развръзка в преговорите за излизане на страната от кризата. Никой не може да каже с абсолютна сигурност какво предстои за Гърция, но като цяло драстичен спад на цените на имотите там не може да се очаква, каза за "Стандарт" Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

Според нея имотите ще се превърнат в устойчиво вложение и за местните хора и за чуждестранните купувачи. Вероятно цените на имотите ще се запазят в евро, дори при смяна па валутата в Гърция, смята Стойкова.

"Единственото, което може да се очаква, e да имаме повече продавачи, които са по-гъвкави при преговори и може да намалят цени. В момента по-скоро продавачите и купувачите са в изчакване да видят какво предстои. Продавачите не бързат, тъй като взимайки пари, те отиват в банкова сметка, до която реално нямат достъп. Така те нямат мотивация да продават. По-добре за тях е да отдават жилища под наем и да изчакат по-добро време за продажби. Може да има такива, които, притиснати от обстоятелства продават", коментира тя.

Но има и много гърци, които са из теглили спестяванията си от банките и ще търсят сигурност за тези пари. Предполага се, че покупката на имот е добро вложение. Има тенденция българите да купуват повече имоти в Гърция.

"През последните седмици сякаш хората изчакват да видят какво ще се случи, но като цяло тази година расте интересът към имотите там. Трябва да се отбележи, че цените в Гърция са доста достъпни за българския купувач. Започват от 40 000 евро за апартамент в Северна Гърция", каза Полина Стойкова.

Ръководсто за покупка в Гърция - изпратете запитване

Вижте нашите оферти от Гърция

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване