Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

За една година с 4.5% поскъпнаха имотите в София

2013-07-24   |  Репортер, бр.216, 23.07.13

747 евро на кв.м. е средната цена на апартаментите в столицата. Купувачите са склонни да направят компромис с цената и да платят малко повече.

Цените на имотите в София са се повишили с 4.5% през второто тримесечие на годината спрямо същия период на 2012 г., показва анализ на една от големите компании за недвижими имоти у нас.

Средната цена на продадените апартаменти е 747 евро на кв.м. в сравнение със 715 евро/кв.м. през второто тримесечие на 2012 г. Подобно е изменението и спрямо предходното тримесечие (+3.9%), когато средната цена на продадените апартаменти беше 719 евро на кв.м.

„През последните години купувачите имаха 2 основни фактора при избора - най-изгодната цена и точните параметри на имота, като компромиси се правеха с параметрите, но не и с цената. Напоследък се забелязва обратната тенденция - купувачите са по-склонни да направят компромис с цената, да заплатят малко повече на кв.м., но да закупят точния според техните изисквания имот“, посочват експертите в анализа.

Продажбите на селски къщи за поредно тримесечие задържат стабилни нива. През изминалото второ тримесечие цените на продадените селски къщи се върнаха до нормалните за последните 3-4 години нива, след като през зимата сделките бяха с възможно най-евтините къщи, отчитат от компанията за недвижими имоти.

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване