Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Доверието към пазара на имоти се завръща

2015-08-21   |  www.propertyshowrooms.com, 20.08.2015

Консултантската компания за имоти Cushman & Wakefield отчетоха рекордна година на чуждите инвестиции в България за 2014 г. и предвиждат продължаващо нарастване на търсенето през 2015 г., съобщава Property Showrooms.

След продължителните икономически затруднения в следствие на световната финансова криза, българският пазар на недвижи имоти остава твърде слаб спрямо пика на цените през 2007 г., привличайки богати чужди инвеститори с възможности за придобиване на земя и собственост на изключително ниски цени.

Полина Стойкова, управляващ директор в Bulgarian Properties, заявява: „Важен елемент от новата реалност на пазара е завръщането на доверието към пазара на имоти. Все повече купувачи обмислят закупуване на имоти, тъй като те са сигурен актив и добра инвестиция“. Тя добавя, че „това разбиране съвпада с много добър момент на развитията на пазара на имоти, тъй като цените на недвижимите имоти в момента са на нива от преди десетина години, т.е. много изгодни. Към това можем да добавим и по-добрите ипотечни условия, които предлагат банките“.

Освен от цените инвеститорите се интересуват и от туризма. Повечето чужди инвеститори търсят начини да се възползват от ваканционните имоти с отличен коефициент на заетост, които гарантират добри потоци на приходи от наем на разрастващия се пазар. България се превърна в една от най-популярните ски дестинации в Европа, като според изданието предлага отлично качество за семейни ски почивки, а в страната и изобилие от прекрасни плажове за лятото.

Цените на недвижимите имоти в България са подкрепени и от слабото предлагане в резултат на ограниченото строителство. Това се е отразило на пазарите в големите градове и курорти на страната, а с все още малко инвестиционни възможности на зелено, цените вероятно ще продължат да се вдигат.

В резултат на изключителния зимен сезон в България и финансовата инжекция в икономиката, цените на недвижимите имоти вероятно ще се стабилизират заради икономическото възстановяване. Очаква се скромен растеж на цените както в търговските имоти, така и в жилищните, подкрепени от устойчив икономически ръст на страната, който ще е в основата инвестициите в страната.

Според доклад на имотните консултанти Colliers International очаква се чуждите инвеститори стабилно да увеличат експозицията си на българския пазар за търговски недвижими имоти през 2015 г. в зависимост от продаваните активи. Завръщането на инвеститорите ще продължи заради добрите наеми и по-ниските лихвени проценти.

Разгледайте имоти в морски курорти

Вижте имоти в ски курорти

Разгледайте най-новите ни оферти от София

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване