Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Завръща се интересът на чужденците към покупка на имоти у нас с цел инвестиция

2017-03-30   |  investor.bg

Завръща се интересът на чуждестранните купувачи към имоти в големите градове в България с цел инвестиция. В комбинация с тенденцията при банковото кредитиране, този фактор влияе положително на пазара на имоти. Това коментира Полина Стойкова от Bulgarian Properties в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според нея купувачите от Великобритания в момента са в режим на изчакване.

„Това е така от около година, откакто стана ясно, че ще има Brexit. Но искам да отбележа, че те не са в stand-by режим само за ваканционни имоти в България, това важи и за другите страни-членки на Европейския съюз (ЕС)“, посочи още Стойкова.

По думите ѝ около 10% от сделките на фирмата са с клиенти от Великобритания и хората от Острова отдавна не са сред топ купувачите в България.

“През последните 2-3 години най-много чуждестранни клиенти имаме от Русия и целия ЕС, но пазарът вече е силно диверсифициран, така че няма как да се назоват само една или две страни с най-силен интерес за покупка на имоти у нас”, допълни експертът.

Според Стойкова в българските курорти се наблюдават атрактивни цени на имотите, а родните купувачи все повече се ориентират към покупка на ваканционно жилище, отбеляза тя. Вторичният пазар в момента е много по-привлекателен, тъй като има много добри предложения, започващи от 15 хил. евро, поясни експертът.

"За първите три месеца от началото на година покупките на имоти в Слънчев бряг от български граждани достигат 30%", отбеляза тя.

Стойкова коментира още, че като база за цените на жилищните имоти в София се очертава 1000 евро средно на квадратен метър. Всички индикации сочат, че тази основа ще бъде устойчива, коментира тя.


  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още
Кенар Резидънс - сграда на бул. Сливница и ул. Д. Петков
Този нов вълнуващ проект е перфектният избор за динамично живеещия човек в столицата. Градски комфорт, централна локация и качествено строителство! Кенар Резидънс се намира на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков, на границата между кварталите Банишора и Зона Б-18 в широкия център на София. Изберете своя нов дом тук!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване