Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

64 200 евро е средната цена на апартамент в София

2013-11-11   |  24 часа, бр.308, 11.11.2013

64 200 е средната цена на закупените апартаменти в София през третото тримесечие, показват данните на BULGARIAN PROPERTIES. Тя остава почти без промяна спрямо предходните месеци.

Средните офертни нива на кв. м са паднали леко - от 747 на 741 евро за три месеца. Година по-рано цената е била 710 евро/кв. м. Според брокерите това може да означава, че дъното на цените вероятно е било през втората половина на 2012 г. и началото на 2013 г. Вече можем да говорим за започнало възстановяване на пазара в столицата. Експертите обаче уточняват, че няма да се изразява в бързо нарастване на цените. По-скоро ще доведе до умерен и устойчив растеж в средно и дългосрочен план. И то ако има подобрение на макроикономическите показатели. От анализа става ясно още, че продажбите в София са се увеличили с 10% за година.

Според данните на „Лукс имоти“ пък в последните месеци има засилване в интереса към луксозните имоти, както и повече сделки. През тази година започнали и няколко нови проекта в този сегмент - в столицата и във Варна. С 20% се увеличили и продажбите на ваканционни имоти в морските курорти, отчитат още от BULGARIAN PROPERTIES.

Средната цена на кв. м продадени апартаменти в Слънчев бряг за третото тримесечие била 570 евро. За един имот е плащано средно 33 700 евро. В зимните курорти обаче търсенето било по-слабо, въпреки че това лято имало повече сделки в сравнение с предишното.

Средната цена на база реално сключени сделки в Банско и Пампорово била 375 евро на кв. м. Бюджетите на клиентите за покупка непрекъснато се свивали. Средната цена на закупените апартаменти в Банско е била 25 400 евро при около 40 000 евро през 2009 и 2010 г. Боровец продължава да държи най-високите цени и сделки се сключват при нива средно около 600 евро/кв. м.

  Още новини

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Ръстът на цените на жилищата в Пловдив, Варна и Бургас се забавя (видео)

След бързо нарастване на цените на жилищата в тези градове, наблюдаваме леко забавяне на темповете на растеж с между 2 и 5 процентни пункта в сравнение с тези от края на миналата година.

Най-бързо продължават да нарастват цените във Варна, където ръстовете се ускориха едва след средата на 2022 г. и към момента остават на нива близо до 20%, докато в Пловдив и Бургас отчитаме годишн...

24 Април, 2024
Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024

Изпратете запитване