Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Ски курортите – лидери по ръст на продажбите през 3-тото тримесечие

2017-11-09   |  Полина Стойкова MRICS, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES

2017 г. постави ново начало за имотите в ски курортите. Нараснала активност, включително и през летните месеци, увеличаващи се обеми продажби, стабилизирани цени и преобладаващи български купувачи – това са основните тенденции за изтичащата вече година.

Основните причини за увеличаващата се атрактивност на имотите в ски курортите са от една страна изкушаващо ниските цени, а от друга страна – подобрената инфраструктура, лесният и бърз достъп от големите градове, натрупаният опит в управлението и поддръжката на комплексите и най-вече – превръщането на ски курортите в зони за целогодишен туризъм.

Това дава възможност за по-пълноценно ползване на имотите, удължава сезона и води до възможност за реализиране на доходност, макар и малка, което е допълнителен стимул за покупка.

Обеми продажби

Банско е лидер по ръст на продажбите на имоти през третото тримесечие в цялата страна. Данните на Агенцията по вписванията показват, че сделките в района са нараснали с почти 30% в периода юли-септември.

Ръст на обемите има и в районите на другите два курорта – с 18% в Пампорово и 5% в Боровец.

И в трите ски курорта обемите продажби нарастват през 2017 г., като особено силно изразено е нарастването през 3-тото тримесечие на годината, което включва летните месеци. Това доказва, че имотните пазари в ски курортите вече са активни целогодишно, като през летните месеци има особено голямо търсене на имоти за покупка.

Изпратете ни запитване за пълния текст на анализа

Вижте нашите топ оферти в Боровец

Вижте нашите топ оферти в Банско

Вижте нашите топ оферти в Пампорово

Най-доброто от ски курортите



  Още новини

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024
Медиите за нас
Как еврозоната ще промени имотния пазар у нас? Отговарят експертите

Имотният пазар в София, който е най-оживеният у нас, започна 2023 г. със спад на сделките от почти 14%, но през следващите две тримесечия успя да го ограничи до съответно 11,7% и 5,4 на сто. Това сочат изчисленията на база данните на Агенцията по вписванията. В цялата страна в края на миналата година са били изповядани 62 398 сделки, което е спад със 7,4 на сто на годишна база.

Как...

20 Февруари, 2024

Изпратете запитване