Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Британски вестник препоръчва българското Черноморие

2014-09-01   |  www.fakti.bg, 28.08.2014

България е сравнително непокътната страна, която прелива с естествена красота, пише британският вестник „Лондон ивнинг стандарт“ (London Evening Standard) в материал със заглавие „Балканско блаженство в България“. „Със своите дълги пясъчни плажове, които могат да съперничат на Средиземно море, българското черноморско крайбрежие е подходящо за семейни почивки на достъпна цена“, коментира кореспондентът на изданието Матю Биърд.

Почивките в България са привличали вниманието на британските медии за погрешните причини. Заглавия по таблоидите често са свързани със скандали около англичани дошли в Слънчев бряг за евтин алкохол и нощни забавления. „Но не позволявайте на лошата слава на един курорт да ви накара да стоите на разстояние“, пише Биърд. Сега туроператорите в България се опитват да привлекат клиенти от по-различен клас. За една седмица престой авторът определя Черноморието като достъпна семейна дестинация, която притежава своя уникален чар.

„Нашето четиричленно семейство летя до Бургас, в южната част на България, с пакет на Балкан Холидейз. От там ние бяхме превозени с автобус до Дюни Ройал Ризорт (Duni Royal Resort)… Благословен с дълга плажна ивица, курортът се състои от два хотела, няколко ресторанта и барове, както и „амфитеатър“, който е сцена за вечерни забавления“, продължава авторът. Той и семейството му отседнали в сграда с малки модерни апартаменти, отделени от шумните хотели и близо до гора.

Курортът се поддържа чист и също така е тих през нощта. Безоблачното синьо небе и приятната за къпане вода са направили силно впечатление на посетителите. През седмицата семейството е прекарало време в компанията на руски, немски и източноевропейски семейства. „Приятелите ни от Лондон започнаха да проучват Хърватия и Черна гора, а този ъгъл на Балканите остава относително неоткрит. Бяхме едни от малкото британци тук“, разказва Матю Биърд.

Приоритетите на семейството му за лятната ваканция са били плуване, почиване и четене. Дюни предлага голямо разнообразие от дейности: тенис, плажен волейбол, мини-голф, стрелба с лък, колоездене и др. На плажа се провеждат тренировки по водна аеробика и има масажни кабини. Водата е чиста, има зона за плуване и басейни, а морското дъно е полегато.

Авторът смята, че нивото на храната не отговаря на стандартите за петзвезден хотел. Ситуацията обаче съвсем не е лоша, защото включва пресни плодове и салати. За разлика от Биърд синовете му са се насладили на голямо разнообразие от детски вкусотии като плодови сладоледи и цветни безалкохолни коктейли.

В желанието си да видят „истинската България“ семейството се качило на такси до Созопол. „Представяхме си малко живописно рибарско градче и бяхме изненадани колко е оживено“, разказва впечатленията си Биърд. Криволичещи калдъръмени улички с красиви дървени къщи са пълни с вкусни ресторанти и улични сергии. През лятото в Созопол се организират безплатни концерти. Авторът е останал шокиран от цените на такситата, подобни на тези в Лондон, но впоследствие е открил, че е бил таксуван в пъти над туристическите тарифи.

„Като цяло семейната почивка беше успешна. Не можете да сбъркате с една седмица пълна със слънце, море и чист горски въздух. България определено има своя ​​уникален чар. Това е страна, която все още не е реализирала пълния си туристически потенциал, но това не е толкова лошо нещо“, завършва Биърд.

Вижте нашите имоти в морските курорти за продажба и под наем

  Още новини

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024

Изпратете запитване