Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Гръцките имоти стават интересни

2015-07-21   |  www.bgonair.bg/

Изследване на Bulgarian Properties показва, че Гърция привлича български клиенти, които според компанията показват засилване на интереса. Традиционно през последните години българите купуват имоти на Халкидики, п-ов Касандра - Флогита, Созополи, Неа Каликратия и Мудания, както и към ваканционните селища на п-ов Ситония - Никити, Вурвуру, Неос Мармарас, а също така и в района на Кавала, Аспровалта, Врасна и Ставрос.

Компанията посочва като най-търсени къщите, но апартаменти на пешеходно разстояние от морето и плажа, до ресторанти и магазини, с морска панорама. Според Bulgarian Properties наемите на къщите в сезона са около 300 евро на вечер за имоти до плажа. Анализ на компанията показва, че българите предпочитат да наемат къща за 100-150 евро на нощ с две или три спални.

Изчисленията на компанията на база данните на Bank of Greece показват, че ръстът на цените по времето на бума е бил относително умерен - между 10 и 15% годишно, а след глобалната финансова криза и последвалата дългова криза в Гърция цените спадат между 5 и 10% на година.

Спадът за 2014 г. е от на 8%, а за първото тримесечие на 2015 г. – малко под 4%. Генерираният цялостен спад на цените от 2008 година до днес по официални данни е около 40%, съобщава компанията.

"През последната година цените са относително стабилни и можем да смятаме, че до голяма степен са достигнали своя минимум, при който те стават изключително атрактивни за купувачи, при това от цял свят, които започват усилено да ги изкупуват. Особено много това важи за хубавите и качествени имоти. Този момент е достигнат и в скоро време ще се наблюдава изчерпване на добрите оферти на пазара", съобщава компанията.

Вижте нашите оферти от Гърция

Ръководсто за покупка в Гърция - изпратете запитване

  Още новини

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Отворихме офис в сърцето на Дупница: Посетете ни на ул. Княз Борис I, номер 1!

Новият ни офис в Дупница отвори врати! Той е разположен в центъра на града, на ул. Княз Борис I, номер 1, етаж 1 - срешу ГУМ.

Този стратегически ход е част от нашата мисия да бъдем възможно най-близо до нашите клиенти и да предоставяме висококачествени услуги на местно ниво както за купувачи, така и за продавачи.

В новия ни офис клиентите ще могат да с...

28 Март, 2024
последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024

Изпратете запитване