Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Индекси на BULGARIAN PROPERTIES на цените на имотите - февруари 2013 г.

2013-03-06   |  Полина Стойкова MRICS, оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES

Февруари е обичайно сравнително по-слаб месец за пазара на недвижими имоти и тази година не направи изключение. Офертните цени на имотите реагираха на относително по-слабата активност и в резултат виждаме месечни намаления на цените в 3 от 4-те основни пазари, които наблюдаваме на месечна база. В същото време, пазарните перспективи остават положителни. Проучванията ни сред нашите клиенти показват, че повечето от купувачите считат, че сега е подходящият момент за покупка на имот, тъй като цените са доста добри, а и имотите традиционно са сигурен актив в периоди на нестабилност.

Индексите на BULGARIAN PROPERTIES измерват офертните цени на апартаментите в 4 основни локации – София, Варна, Слънчев бряг и Банско. Целта е да се предостави актуална информация за тенденциите на пазара в най-големите градове в страната и на пазара на ваканционни имоти.

Основните показатели за всеки индекс през февруари 2013 г. са, както следва:

София
• Промяна през последния месец: -4.54%
• Промяна през последните 12 месеца: -7.38%
• Промяна в сравнение с пиковата стойност: -45.72%

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите в София за февруари 2013 г. е 54.28 процентни пункта. Средната месечна офертна цена на апартаментите в столицата през февруари е 811 Евро/кв.м.

Варна
• Промяна през последния месец: : +1.45%
• Промяна през последните 12 месеца: +5.68%
• Промяна в сравнение с пиковата стойност: -39.62%

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите във Варна за февруари 2013 г. е 60.38 процентни пункта. Средната месечна офертна цена на апартаментите във втория по големина град в страната е 900 Евро/кв.м.

Слънчев бряг
• Промяна през последния месец: -1.54%
• Промяна през последните 12 месеца: +14.66%
• Промяна в сравнение с пиковата стойност: -35.86%

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите в Слънчев бряг за февруари 2013 г. е 64.14 процентни пункта. Средната месечна офертна цена на апартаментите в най-големия ни морски курорт е 777 Евро/кв.м.

Банско
• Промяна през последния месец: -2.74%
• Промяна през последните 12 месеца: +9.24%
• Промяна в сравнение с пиковата стойност: -53.07%

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите в Банско за февруари 2013 г. е 46.93 процентни пункта. Средната месечна офертна цена на апартаментите в най-големия ни ски курорт е 600 Евро/кв.м.

Следващият преглед на индексите на BULGARIAN PROPERTIES ще бъде публикуван на 9 април 2013 г.

За повече информация или за да получите последните ни анализи на пазара, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни изпратете имейл.

Информация за индексите на BULGARIAN PROPERTIES и методологията

Разгледайте архива с индексите на BULGARIAN PROPERTIES за предишни месеци

---
Авторски права: 2013 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД и Авторът не носят отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2013


  Още новини

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024
Фирмени
Брокери на месец април 2024

Пролетта е тук и с нея идват нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Март месец донесе поредица от сделки и затвърди активността на пазара, което ни позволи да приключим успешно първото тримесечие на годината. Видяхме значително движение не само в големите градове, но и в любимите ни морски и ски курорти. Също така, сезонът за покупка на селски къщи е в разгара си, добавяйки ...

02 Април, 2024

Изпратете запитване