Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имотите под наем в България носят добра доходност

2017-10-11   |  Строителство имоти, бр.32, 09.10.17

България е на осмо място в Европа по доходност от отдавани под наем имоти, съобщава онлайн изданието simplybusincss.co.uk. като се позовава на анализи на групата за плащания WorldFirel. Средната доходност у нас достига 5.77%. посочва изданието. Процентът е впечатляващ на фона на големия брой българи, които имат собствен имот, и на бурните темпове на жилищно строителство в последните години. Инвестицията в имоти у нас остава сред най-добрите, предвид ниските лихви, конто банките дават върху спестяванията на гражданите. Лидер в Европа е Ирландия с доходност от 7.08%. На второ място е Малта с 6.64%. а на трето - Португалия, с 6.43%. В топ 10 се нареждат Холандия, Словакия, Белгия, Турция, Кипър и Унгария.

В дъното на класацията е Швеция. Там средната доходност, на която може да се надява собственик, отдаваш имот под наем. е в размер на 3,03%. Непосредствено преди нея са Хърватия и Франция с по 3.82%.

На Острова
За 12 месеца Великобритания отчита най-силен спад в подреждането на приходи от наеми в ЕС. Тя пада с 10 места, до 25-а позиция, със средна доходност от наем на имот от 4%. Причината според финансисти е „предизвикателната среда" за собствениците на имоти, като отпаднали данъчни облекчения за жилища, отдавани под наем. Държавата увеличи рязко и данъците при сделка с недвижимостта с цел овладяване на спекулациите заради недостига на жилища в големите градове на страната.

Вижте нашите топ оферти ново строителство в София


  Още новини

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Ръстът на цените на жилищата в Пловдив, Варна и Бургас се забавя (видео)

След бързо нарастване на цените на жилищата в тези градове, наблюдаваме леко забавяне на темповете на растеж с между 2 и 5 процентни пункта в сравнение с тези от края на миналата година.

Най-бързо продължават да нарастват цените във Варна, където ръстовете се ускориха едва след средата на 2022 г. и към момента остават на нива близо до 20%, докато в Пловдив и Бургас отчитаме годишн...

24 Април, 2024
Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024

Изпратете запитване