Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Поскъпнаха жилищата във Франция

2017-02-10   |  fakti.bg

Средно с 9% са поскъпнали жилищата във Франция през 2016 г. спрямо година по-рано. Ценовият подем е свързан най-вече с ниските лихви по ипотечните заеми, успешни инвестиционни програми с добри данъчни преференции, както и достъпността до заем за придобиване на първо жилище, посочват нотариуси. Важен фактор е и статута на местните имоти като сигурно място за съхранение на богатството.

Най-висок ръст в цените има в район Морбиан, където жилищата а поскъпнали с 9.5%. В Париж увеличението е 2.1%, а на Лазурния бряг – 2.3%.

Далеч по-малко поскъпване на апартаментите и къщите прогнозират за тази година, прогнозират нотариусите. При първите увеличението ще бъде в рамките на 2%,а при вторите - не повече от 2.7%.

Сектор, който влияе върху ръста на цените, е строителството. Там се отчита ръст от 12% през 2016 г. Високият процент се дължи на факта, че държавата реализира една от най-големите жилищни програми в Европа. В сравнение с Великобритания, където ежегодно се строят около 125 000 жилищни единици, във Франция техният брой е 300 000. През изминалата година са били построени 364 300 жилища и къщи. Най-много ново строителство има в Ил дьо Франс. Там през тази година ще започне строителството на над 70 000 жилищни единици. В държавната жилищна програма също така попадат и региони като Прованс, Алпите, Лазурния бряг.

Пустеещите имоти е друга важна част от жилищната политика на Франция. Делът на незаетите жилища и къщи е 8% за цяла Франция. За последното десетилетие делът на необитаемите имоти отчита ръст от 45%, общо 3 милиона имота. За сравнение, във Великобритания пустеещите имоти са едва 65 000 броя.

Вижте офертите ни във Франция


  Още новини

Сподели
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024
Медиите за нас
Как еврозоната ще промени имотния пазар у нас? Отговарят експертите

Имотният пазар в София, който е най-оживеният у нас, започна 2023 г. със спад на сделките от почти 14%, но през следващите две тримесечия успя да го ограничи до съответно 11,7% и 5,4 на сто. Това сочат изчисленията на база данните на Агенцията по вписванията. В цялата страна в края на миналата година са били изповядани 62 398 сделки, което е спад със 7,4 на сто на годишна база.

Как...

20 Февруари, 2024

Изпратете запитване