Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Нова надежда за ваканционните имоти в Банско

2015-02-13   |  Политика, бр. 561, 13.02.15

Плановете за изграждането на втори кабинков лифт дават големи шансове за съживяване на пазара на ваканционни апартаменти в Банско, смятат имотни брокери.

Според Полина Стойкова от BULGARIAN PROPERTIES строежът на новото съоръжение определено ще подпомогне развитието на курорта и ще стимулира привличането на интереса и към имотния пазар.

Илинка Митева от офиса на агенция в Благоевград смята, че вторият кабинков лифт ще привлече още туристи, а от там и клиенти на имотния пазар в най-големия ни зимен център.

„Сега там има много легла в хотелите, пистите в Пирин също имат нужния капацитет, но не така стои въпросът с лифта", казва тя. „На скиорите им се налага да чакат с часове, за да се качат в планината, което е безумие", добавя брокерката.

„Сега през зимата има интерес към имотите в Банско, броят на огледите расте и за това работим и в събота, и в неделя", казва още Полина Стойкова от BULGARIAN PROPERTIES. По думите й половината от искащите да инвестират в най-големия ски курорт на Балканите са чужденци. „От тях най-многобройни са англичаните и руснаците", добавя тя и уточнява, че руснаците най-често купуват ваканционните апартаменти на цена до 20 000 евро.

Според Илинка Митева през последните 2-3 години няма голяма разлика в интереса към имотите през лятото или зимата. „Продават се евтините двустайни апартаменти на цена до 30 000 - 35 000 евро. „Интересът на чужденците е на вълни. Преди време най-силен бе той от страна на руснаците, а след това и от съседна Македония имаше купувачи.

В зимните ни курорти обикновено интерес има именно от страна на туристи, които са били там преди време и са останали доволни, единодушни са брокерите.

90% от купувачите в Боровец и Пампорово са българи

Пампорово и Боровец българи са 90% от купувачите, сочат данните на BULGARIAN PROPERTIES. Банско единствен от трите курорта привлича чуждестранен интерес и очакваме той да се засили заради изключително атрактивните цени.Средните цени за последното тримесечие на миналата година в Банско и Пампорово са много сходни - 380 и 340 евро на кв. м, докато Боровец остава на нива около 650 евро/кв. м.

Средната цена на продадените апартаменти в Банско за 2014 г. е 358 евро на кв. м - най-ниската до момента. Най-често сделки се сключват около 20 000 евро. За Пампорово продажбите са за по около 26 000 евро, а за Боровец - 35 500 евро.
Предлагането все още е голямо спрямо търсенето, а през изминалите години ски курортите не успяха да привличат толкова голям руски интерес като този по морето и затова отдръпването на руските купувачи се усеща в по-малка степен, смятат имотните брокери.

Разгледайте нашите имоти в ски курортите


  Още новини

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Ръстът на цените на жилищата в Пловдив, Варна и Бургас се забавя (видео)

След бързо нарастване на цените на жилищата в тези градове, наблюдаваме леко забавяне на темповете на растеж с между 2 и 5 процентни пункта в сравнение с тези от края на миналата година.

Най-бързо продължават да нарастват цените във Варна, където ръстовете се ускориха едва след средата на 2022 г. и към момента остават на нива близо до 20%, докато в Пловдив и Бургас отчитаме годишн...

24 Април, 2024
Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024

Изпратете запитване