Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

ОББ пусна ипотечен кредит с лихва от 4.9%

2015-03-06

Обединена Българска Банка (ОББ) обяви нова оферта за ипотечен кредит с лихва от 4.9% за първите 3 години, съобщиха от банката.

Заемът се отпуска при покупка на жилище, строителство и довършителни работи, както и за рефинансиране на ипотечен кредит от друга банка.

Лихвеният процент за останалия срок е променлив и се формира на база 6-месечен SOFIBOR + 4.900 пункта фиксирана надбавка. Стойността на 6-месечния SOFIBOR, приета от банката към 1 март 2015 г. е 1.170%.

По заема няма такси за кандидатстване и за предсрочно погасяване, но има фиксирана такса за "кредитна оценка" за одобрени кредити без значение от размера на кредита.

ОББ дава възможност на клиентите си да получат предварително одобрение за размера на кредита още преди да са избрали имота, който искат да закупят.

При рефинансиране на съществуващ ипотечен кредит от друга банка, клиентите са освободени от такса за кредитна оценка и имат възможност за предоставяне на допълнителни средства.

Ипотечните кредити за покупка на жилище са с размер до 500 000 лева или 250 000 евро. Срокът за изплащане е до 35 години.

Даден е пример с годишен процент на разходите 6.02% при кредит от 80 000 лева за срок от 30 г. и 4.90% фиксиран лихвен процент за първите 3 години и променлив лихвен процент месечна вноска по кредита ще бъде 424.58 лева за периода с фиксиран лихвен процент и 478.88 лева през останалия период на кредита. Така обща дължима сума става 171 484 лева.

Необходимо e сключването на застраховки "Имот" и "Живот". Разходът за застраховка не е включен в годишния процент на разходите. Стойността на 6-мес. SOFIBOR, приета от Банката към дата 01.03.2015 г. е 1.170%.

ОББ обяви и друга нова оферта с 5.50% променлив лихвен процент в лева и евро по ипотечни кредити URIBOR и фиксирана надбавка при превод на работна заплата или регулярни постъпления по сметка „Комфорт“ в банката.

Заемът се отпуска за покупка на жилище, строителство и довършителни работи, ремонт и обзавеждане и рефинансиране на ипотечен кредит от друга банка.

Лихвеният процент се формира на база 6-мес. SOFIBOR / ЕURIBOR и фиксирана надбавка при превод на работна заплата или регулярни постъпления по сметка „Комфорт“ в банката.

По тази оферта също няма такси за кандидатстване и за предсрочно погасяване, но има фиксирана такса за „кредитна оценка“ за одобрени кредити без значение от размера на кредита. Ипотечните кредити за покупка на жилище са с размер до 500 000 лева или 250 000 евро и срок на изплащане до 35 години.

Даден е пример с годишен процент на разходите 5.72% при кредит от 80 000 лева / 40 000 евро за срок от 30 г. и 5.50% променлива лихва при превод на работна заплата или регулярни постъпления по сметка „Комфорт”. Месечна вноска по кредита ще бъде 454.23 лева / 227.12 евро., а общата дължима сума ще е 164 565.23 лева / 82 294.38 евро. Необходимо e сключването на застраховки „Имот“ и „Живот“ . Разходът за застраховка не е включен в ГПР.

Банката предлага и оферта за ипотечен кредит за закупуване на търговски имот със 7% лихва при превод на работна заплата или регулярни постъпления по сметка „Комфорт”. Ипотечните кредити за покупка на търговски имот са с размер до 200 000 лева или 100 000 евро. Срокът за изплащане е до 20 години.

Банката предлага допълнителни преференции за кредитоискатели с нетен месечен доход над 1400 лева.

Клиентите могат да рефинансират заедно с ипотечния кредит и потребителски кредити от други банки и/или да получат допълнителни средства.

Съдействие при покупка на недвижим имот с ипотечен кредит

Кандидатствайте за предварително одобрение за ипотечен кредит

  Още новини

Сподели
Кенар Резидънс - сграда на бул. Сливница и ул. Д. Петков
Този нов вълнуващ проект е перфектният избор за динамично живеещия човек в столицата. Градски комфорт, централна локация и качествено строителство! Кенар Резидънс се намира на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков, на границата между кварталите Банишора и Зона Б-18 в широкия център на София. Изберете своя нов дом тук!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Отворихме офис в сърцето на Дупница: Посетете ни на ул. Княз Борис I, номер 1!

Новият ни офис в Дупница отвори врати! Той е разположен в центъра на града, на ул. Княз Борис I, номер 1, етаж 1 - срешу ГУМ.

Този стратегически ход е част от нашата мисия да бъдем възможно най-близо до нашите клиенти и да предоставяме висококачествени услуги на местно ниво както за купувачи, така и за продавачи.

В новия ни офис клиентите ще могат да с...

28 Март, 2024
последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024

Изпратете запитване