Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Продажбите на недвижими имоти с повишение от 2% през първото тримесечие на 2012 г.

2012-04-24   |  Полина Стойкова, Оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES

Това сочат данните на Агенцията по вписванията за броя на покупко-продажбите на имоти в цялата страна, които бяха обявени вчера. Те потвърждават общата тенденция на запазване на общите нива на продажбите от миналата година, която BULGARIAN PROPERTIES очерта в своя анализ за първото тримесечие.

Общо в страната по данни на Агенцията по вписванията през първото тримесечие на 2012 г. са реализирани 35 821 продажби, като 20 037 от тях са в областните градове (56%).

Продажбите в София са 3 324, а през миналата година за същия период са били 3 644, което сочи спад на годишна база от 8.8%. Във Варна спадът в продажбите е 5.6% , а в Бургас и Пловдив има ръст – от +7.17% и +2.56% съответно за двата града.

През първото тримесечие на 2012 г. продажбите на имоти са били с 2% повече от същото тримесечие на миналата година, когато за пръв път от началото на кризата се забеляза тенденция на увеличаване на броя на продадените имоти и тази тенденция продължи и през следващите тримесечия, но темпът на нарастване се забавя. Тенденцията на забавяне в ръста на обемите от продажби започна от втората половина на 2011 г., след като нарастванията през първото и второто тримесечие бяха съответно 23% и 48% на годишна база. През третото и четвъртото тримесечие на 2011 г. нарастването в обемите от сделки за цялата страна беше съответно 17% и 6.4%.

Най-голямо увеличение в броя на продажбите има в малки населени места като Панагюрище (+239%), Чепеларе (+215%), Омуртаг (+119%) и др., което подсказва, че това може би се дължи на активни продажби на земеделски земи, тенденция, която се запазва от миналата година.

---
Авторски права: 2012 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2012.


  Още новини

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024
Фирмени
Брокери на месец април 2024

Пролетта е тук и с нея идват нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Март месец донесе поредица от сделки и затвърди активността на пазара, което ни позволи да приключим успешно първото тримесечие на годината. Видяхме значително движение не само в големите градове, но и в любимите ни морски и ски курорти. Също така, сезонът за покупка на селски къщи е в разгара си, добавяйки ...

02 Април, 2024

Изпратете запитване