Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Репортаж по БНТ: Раздвижване на имотния пазар в София

2014-04-07   |  www.bnt.bg, 04.04.2014

Оперативният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова даде интервю пред БНТ за състоянието на имотния пазар в София.

Значителен ръст на броя на сделките с недвижими имоти в столицата след краха на строителството през 2008 година, отчитат брокерите. Първите симптоми за появата на този оптимистичен фактор са забелязани още през миналото лято.

С 15% е нараснал броят на сделките с имоти, само за първите три месеца на годината.

Полина Стойкова, оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES: “Купувачите са вече по-уверени, тъй като спадът в цените се изчерпа и колебанията в рамките на няколко %, които отбелязват цените в София, не са толкова значителни и е време за покупка.”

В момента се търсят предимно тристайни жилища на цени между 600 и 750 евро за квадратен метър, а основният тип купувачи са млади семейства, категорични са брокерите.

“Очакваме през следващите месеци да се повиши пазарната активност и да станем свидетели на едно убедително оттласкване от дъното и излизане от кризата”, обяснява Полина Стойкова.

От Камарата на строителите у нас обаче не отчитат все още ръст в строителството на имоти, като в момента те разчитат основно на обществени поръчки.

Инж. Николай Станков, зам.-председател на Камара на строителите в България: “Развитието на пазара на недвижими имоти и нарастването на сделките ще допринесе за повече частен инвеститорски интерес, което съответно ще се отрази на нашия бранш позитивно.”

Добромир Ганев, зам.-председател на Национално сдружение Недвижими Имоти: “От развиващ се пазар, ние преминаваме към по-развит пазар, тоест всички участници на този пазар имат повече информация, имат повече опит, знаят как да влагат парите си.”

Българинът ще може да си позволи нов дом едва, когато се подобрят икономическите показатели в страната, твърдят специалистите. Стабилното състояние на пазара на ипотечните кредити също влияе положително на повишаването на продажбите с недвижими имоти.

Гледайте материала по БНТ:

Get the Flash Player to see this player.



Вижте най-новите ни обяви от София!

Вземете предварително одобрение за кредит

Продайте имота си с нас!

  Още новини

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024
Фирмени
Брокери на месец април 2024

Пролетта е тук и с нея идват нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Март месец донесе поредица от сделки и затвърди активността на пазара, което ни позволи да приключим успешно първото тримесечие на годината. Видяхме значително движение не само в големите градове, но и в любимите ни морски и ски курорти. Също така, сезонът за покупка на селски къщи е в разгара си, добавяйки ...

02 Април, 2024

Изпратете запитване