Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Полина Стойкова: Все по-смело се купуват имоти за инвестиция

2015-05-13   |  profit.bg

„През последните години имотният пазар ясно показа, че е склонен бързо да реагира на всякакви икономически тенденции. Имотите най-бързо показват какво се случва в икономически план, и в този смисъл смело мога да кажа, че имотният пазар е пулсът на икономиката.

Само преди година, по време на петото издание на „Шумът на парите“, все още беше някак странно, когато споменахме, че е спрял спадът в цените на имотите. Ето че тази година вече говорим за ръст на цените, който според нашата статистика е между 3-5 % в София. Миналата година НСИ отчете ръст за страната около един процент, за София – около 3%“, заяви Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES, по време на панел „Имоти“ на форума „Шумът на парите“.

По думите й, всички тенденции, очертани миналата година, са подкрепени от цифри и статистики, а също така и от цялостното усещане на хората за пазара. „Все по-често и все по-смело хората се обръщат към имотния пазар с цел инвестиция, вложение, върна се доверието за една година. Имотите вече заеха мястото, което им се полага, а именно като една съществена част от портфейла на всяко едно домакинство“, смята Стойкова.

Тя посочи като средни цени за София през първото тримесечие - 770 евро на кв. метър. „Ръстът за първото тримесечие е между 3-5%. В по-малките градове тенденциите не са така добре изразени, но най-големите градове София, Пловдив, Варна и Бургас стоят много добре на пазара“, допълни изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Стойкова отбеляза, че през последните месеци е повишен интересът и от страна на чуждестранни бизнес компании, които искат да преместят офисите си в България.

Най-новите ни имоти в София

Имоти за инвестиция и от отдаване под наем

Офиси в София


  Още новини

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Ръстът на цените на жилищата в Пловдив, Варна и Бургас се забавя (видео)

След бързо нарастване на цените на жилищата в тези градове, наблюдаваме леко забавяне на темповете на растеж с между 2 и 5 процентни пункта в сравнение с тези от края на миналата година.

Най-бързо продължават да нарастват цените във Варна, където ръстовете се ускориха едва след средата на 2022 г. и към момента остават на нива близо до 20%, докато в Пловдив и Бургас отчитаме годишн...

24 Април, 2024
Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024

Изпратете запитване