Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Булевард "Витоша" става двойник на парижкия "Шанз-Елизе"

2013-04-16   |  Econ.bg, 15.04.2013

Поетапната работа предвижда поставяне на нови тротоарни плочи, изливане на бетонови основи и поставяне на големи цветарници.

Столичният булевард "Витоша" е на път да се превърне в двойник на прочутия парижки "Шанз-Елизе". Вторият етап от ремонта му ще приключи до края на май, съобщиха зам.-кметовете на Столична община Любомир Христов и Мария Бояджийска, които инспектираха ремонтните дейности на втория етап от промяната в участъка между улиците "Неофит Рилски" и "Солунска".

В момента се извършват подземни дейности, след като "Софийска вода" е приключила с поставянето на водопровод. Преди два дни са били отстранени старият релсов път и асфалтовата настилка, както и част от тротоарните плочи. Поетапната работа предвижда поставяне на нови тротоарни плочи, изливане на бетонови основи и поставяне на големи цветарници.

Предвижда се и поставянето на специална система за напояване на дърветата по булеварда. Ще бъде подменено и уличното осветление в участъка. Стойността на ремонта е по-малко от 1.6 млн. лв. Срокът на изпълнение на втория етап е 61 дни. До края на месец май трябва да приключат всички строителни дейности по този етап.
След това ще се изработи план за третия етап от реконструкцията на булеварда в частта от ул. "Солунска" до ул. "Алабин". Общината има намерение пълната реконструкцията на булеварда да завърши до края на годината.

За красотата на булеварда ще се погрижат 36 розови кестена, а 56 подземни контейнера за смет ще бъдат поставени на бул. "Витоша" в отсечката от ул. "Неофит Рилски" до ул. "Солунска". Това заяви зам.-кметът на Столична община Мария Бояджийска при инспекцията на ремонтните дейности на втория етап от архитектурно-благоустройствения план на булеварда, съобщава агенция "Фокус". Предвижда се и подмяна на алейните растения в участъка.

Според оценка на експерти от Лесотехническия университет, заради гъбични инфекции се налага подмяната на 19 дървесни растения от вида бял кестен. Тези инфекции могат да доведат до падане на дърветата и затова подмяната им е наложителна. На тяхно място ще бъдат засадени 36 нови цъфтящи в розово кестени. Засаждането им е съобразено с тази градска част на столицата. Този вид кестен е по-устойчив на нападенията на миниращия молец, който е най-големият вредител по кестените, обясни Бояджийска. Подмяната на дърветата ще започне от утре и ще завърши до края на май. На по-късен етап се предвижда по булеварда да бъдат сменени и старите контейнери за смет с 51 нови.

Разгледайте нашите оферти на имоти за продажба и под наем в София

  Още новини

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024
Фирмени
Брокери на месец април 2024

Пролетта е тук и с нея идват нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Март месец донесе поредица от сделки и затвърди активността на пазара, което ни позволи да приключим успешно първото тримесечие на годината. Видяхме значително движение не само в големите градове, но и в любимите ни морски и ски курорти. Също така, сезонът за покупка на селски къщи е в разгара си, добавяйки ...

02 Април, 2024

Изпратете запитване