Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Бургас - най-добър град за живеене в България за 2012 г.

2013-03-21   |  Труд, 21.03.13

Бургас за втори път беше обявен за най-добрия български град за живеене в класацията на Дарик радио и в. “24 часа”.

Морският град победи в подреждането за 2012 г. с 66,5 точки. На две точки зад него остана София. Класацията е направена по 29 критерия, сред които “Място да пиеш хубаво кафе”, “Инвестиции в инфраструктура”, “Работно време на магазините”, “Убийства и самоубийства на глава от населението”, “Безработица”, “Бездомни кучета”.

Бургас беше оценен като най-добър град за живеене и от читателите на сайта dariknews.bg. Победител в онлайн гласуването на сайта на в. “24 часа” е Стара Загора. София беше отличена за качество на инфраструктурата. Пловдив взе приза “Арт град” заради културните прояви. Трявна беше обявена за най-красивия град в страната. Най-зелените градове, намалили най-много парниковите си емисии, са Ловеч и Кочериново.

Президентът Росен Плевнелиев, който връчи голямата награда на Бургас, предложи в класацията да се включат нови критерии. Сред тях са броят на електронните услуги, които се предлагат на гражданите, велоалеите, парковете и детските градини. “Енергийната ефективност също трябва да се оценява. Пожелавам си през 2020 г. всички панелки да са санирани. Държавата трябва да направи национална програма за това”, каза Плевнелиев.

Разгледайте всички наши оферти на имоти за продажба и под наем в Бургас

  Още новини

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024
Фирмени
Брокери на месец април 2024

Пролетта е тук и с нея идват нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Март месец донесе поредица от сделки и затвърди активността на пазара, което ни позволи да приключим успешно първото тримесечие на годината. Видяхме значително движение не само в големите градове, но и в любимите ни морски и ски курорти. Също така, сезонът за покупка на селски къщи е в разгара си, добавяйки ...

02 Април, 2024

Изпратете запитване