Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Atlantis Homes 2 в Бургас, или какво е таунхаус и защо да го предпочетем пред класическата къща?

2017-02-22   |  http://stroitelstvoimoti.com/

Когато чуете за къща в града, в съзнанието ви може би ведна­га изниква онази малка къщич­ка на мишока Стюърд Литъл от едноименния филм, притисната от масивните гиганти, които все повече завземат урбанизирани­те територии. Представете си обаче място, изпълнено с простор и зелени­на, което се намира само някол­ко метра от плажа. Спокойстви­ето е изцяло ваше, а динамиката на града е само на 10 минути път с кола. Разполагате с две лично ваши градини и винаги имате място да паркирате авто­мобила си.Това не е утопия. Наскоро в бургаския район „Сарафово ЮГ" завърши строителството на Atlantis Homes 2 - затво­рен комплекс от градски къщи, т.нар. таунхауси.

Какво е таунхаус?

Тази нова за България кон­цепция в световен мащаб е по­зната отдавна. Таунхаусите са група от къщи, които обикно­вено са обединени в общ ком­плекс. Модерните жилища са с обща архитектурна визия, като са долепени едно до друго. Сво­еобразните къщи са напълно са­мостоятелни и всяко домакин­ство разполага със свой вход и 2 собствени градини.

Лично пространство и сигурност

Именно комбинацията на тези два фактора е това, кое­то прави градските къщи по­желани от апартаментите и класическите къщи. В Atlantis Homes 2 всяко жилище има два етажа, които принадлежат изцяло на собственика. Високият брой на кражбите в индивидуалните селски къщи е фактор, който често отказва хората да пристъпят към по­купка на подобен имот, а охраната би излязла доста солено за семейния бюджет.От своя страна, таунхаусът се намира в затворен комплекс, обитаван целогодишно и от други живеещи. Тук отпадат всички притеснения, свързани с периодите, в които къщата се оставя необитаема. Друго пре­димство е и контролираният достъп при централния вход. Така собствениците се любуват едновременно на самостоятел­ност в дома си и предимството на постоянно обитавания и от други хора имот.

Значително по-малко разходи

Когато говорим за класи­ческа къща, един от най-клю­човите въпроси е как ще бъде отоплявана. Таунхаусите имат сериозно предимство в това отношение, тъй като само две от стените са външни, което автоматично означава по-ниски сметки за ток. Поддръжката на зелените пространства също е значител­но по-лесна. Ако желаят, соб­ствениците могат да си наемат градинар, който да ги отменя в тази работа и да си поделят разходите.За разлика от покупката на апартамент, където трябва да си купиш паркомясто отделно, при Atlantis Homes 2 паркомястото е безплатно.

Комфортен живот сред море от зеленина

Разпределението на този съ­временен тип дом също не е за пренебрегване. Активният или спокоен живот в къщата са въ­прос на личен избор. С влизането през вратата се оказвате във външната си градина - място, перфектно за барбекю, събиране с приятели или време, прекарано със се­мейството. Той е преграден от останалите с висока и плътна естествена растителност, която дава усещане за уют и уеди­нение. Влизайки в сградата, пред вас се намира просторна и светла всекидневна с кухненски бокс. На приземния етаж има още санитарен възел и килер. От другата страна на хола се намира вратата към втората гра­дина. Там е идеалното място за сутрешно кафе и чаша прясно изцеден фреш или спокоен следобед с любимата книга в ръка. Зелените пространства са и перфектно място за детска игра на напълно обезопасено място сред природата. Този тип жили­ще е идеален и за всички, които има свой домашен любимец.Второто ниво е отредено из­цяло за спалните помещения. Можете да се отдадете на то­тален релакс, за да отпочинете от напрегнатото ежедневие и да се заредите за новия ден. На този етаж се намира още един санитарен възел и тераса към с изглед към градината.

Общи пространства сред естествена растителност

Класиката сред затворените комплекси обикновено е общ басейн. Неговата поддръжка обаче често е доста скъпа, а и кой има нужда от това, когато плажът е само на 100 метра от входната му врата.Именно заради това създате­лите на Atlantis Homes 2 реша­ват да заложат на нестандартно и природосъобразно решение. В централната част на компле­кса изграждат алеи, изпълнени с дървета, цветя и храсти.Същевременно общите пространства са сведени до ми­нимум за сметка на по-големи лични градини. Това носи със себе си и един от най-големите плюсове - в комплекса няма такса поддръжка.

Защо инвестицията си струва?

Atlantis Homes 2 е изграден в престижния район на Бургас - „Сарафово ЮГ". През послед­ните години инвеститорите на проекта от „Атлантис България Холдинг" развиха уникална ин­фраструктура в района. През 2016 г те изградиха цялостната канализация на района, както и чисто нова улица, която свързва новите сгради с основната път­на артерия.Изключително положителен фактор е ниската плътност на застрояване, която е в пълен противовес с масовата урбани­зация в централните градски части. В синхрон с това и сгра­дите на компанията залагат на простора, както и на баланса между зелени и застроени пло­щи, който е все по-рядко срещан сред новото строителство. Разрастването на града в по­сока Сарафово е вече факт.

Мес­тоположението на жилищата в рамките на Бургас определя тях­ното лесно и бързо закупуване с ипотечен кредит, който по­крива до 90% от стойността им. Поради покачилото се търсене на готови жилища прогнозите са до няколко години цените на имоти в новия район да се увеличат значително. Това оп­ределя добрата ликвидност на жилищата - бърза продажба на цена около и над пазарната стойност на имота.Много от купувачите купу­ват жилища с ясната идея за добра инвестиция и бъдеща печалба. Те са привлечени и от факта, че на цената на апарта­мент в крайморски квартал като „Лазур", където плътността на застрояване е изключително висока, в „Сарафово ЮГ" могат да си купят самостоятелна градска къща.„Имаме купувачи не само от Бургас, но и от София, Пловдив и други големи градове. Значителен брой от покупките са на­правени от българи, които жи­веят в чужбина. Като цяло по-предприемчивите хора бързо се ориентират към успешната инвестиция. Все по-чести са случаите на клиенти, които из­бират да вложат парите си в наш имот", каза Елизавета Фучиджи, ръководител на търговския от­дел на холдинга.


Вижте луксозните къщи в комплекс "Atlantis Homes"


  Още новини

Сподели
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024
Медиите за нас
Как еврозоната ще промени имотния пазар у нас? Отговарят експертите

Имотният пазар в София, който е най-оживеният у нас, започна 2023 г. със спад на сделките от почти 14%, но през следващите две тримесечия успя да го ограничи до съответно 11,7% и 5,4 на сто. Това сочат изчисленията на база данните на Агенцията по вписванията. В цялата страна в края на миналата година са били изповядани 62 398 сделки, което е спад със 7,4 на сто на годишна база.

Как...

20 Февруари, 2024

Изпратете запитване